Hlavní obsah

Nová DVD: Kapitán Phillips, V zemi Jane Austenové, Bratrstvo neohrožených a Spiknutí

Právo, Věra Míšková

Podle skutečnosti je natočen Kapitán Phillips s vynikajícím Tomem Hanksem v titulní roli. O dívce, která chce být hrdinkou romantického příběhu, je film V zemi Jane Austenové. Na Blu-ray vychází šestidílné válečné drama Bratrstvo neohrožených a také akční thriller Spiknutí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 17. týden

Článek

Kapitán Phillips

Nová DVD

Film přináší pohled na události z roku 2009, kdy somálští piráti unesli americkou kontejnerovou loď Maersk Alabama. Hlavními protagonisty snímku natočeného podle skutečného příběhu jsou kapitán Alabamy Richard Phillips a jeho únosce, kapitán somálských pirátů Muse.

Kapitán Phillips, USA 2013, drama, 129 min., režie: Paul Greengrass, hrají: Tom Hanks, Max Martini, Yul Vazquez, Chris Mulkey a další.

V zemi Jane Austenové

Nová DVD

Láska k dílu spisovatelky Jane Austenové komplikuje Jane Hayesové vlastní život. Celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny. Ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život, a možná skutečná láska, není vůbec snadné.

V zemi Jane Austenové, USA/ VB 2013, romantická komedie, 93 min., režie: Jerusha Hess, hrají: JJ Feild, Keri Russell, Bret McKenzie, James Callis, Jennifer Coolidgeová, Jane Seymouová a další.

Bratrstvo neohrožených

Nová DVD

Podle bestselleru Stephena E. Ambrose vypráví příběh Easy Company, 506. pluku 101. výsadkové divize americké armády. Bratrstvo neohrožených, čerpající z rozhovorů s veterány z Easy Company a vojenských deníků, mapuje zkušenosti mužů, kteří poznali mimořádnou odvahu i mimořádný strach. Byli elitní jednotkou, vysazenou ve Francii za úsvitu dne D, bojovali v bitvě v Ardenách a dobývali Hitlerovo Orlí hnízdo v Berchtesgadenu. Byli také jednotkou, která utrpěla stopadesátiprocentní ztráty, a jejich životy se staly legendou.

Bratrstvo neohrožených (6Blu-ray), USA/ Velká Británie 2001, válečné drama, 624 min., režie: Richard Loncraine, David Frankel, David Leland a další, hrají: Scott Grimes, Damian Lewis, Ron Livingston, Shane Taylor, Donnie Wahlberg a další.

Spiknutí

Nová DVD

Newyorský taxikář Jerry Fletcher vidí za vším spiknutí, zná šedé eminence, konspirátory a vrahy. Když se o tom pokouší přesvědčit právničku na ministerstvu spravedlnosti Alici Suttonovou, vyhodí ho z kanceláře. Brzy jim ale oběma půjde o život. Jedna z bláznivých teorií, které Jerry hlásá, je totiž zřejmě pravdivá.

Spiknutí, USA 1997, akční thriller, 135 min., režie: Richard Donner, hrají: Mel Gibson, Julia Robertsová, Patrick Stewart, Cylk Cozart, Terry Alexandera další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám