Hlavní obsah

Děti se s Robbiem zdržely až na pódiu

Právo, Jaroslav Špulák

Písničku High Hopes, původně z repertoáru Franka Sinatry, zazpíval v sobotu v pražské O2 areně s Robbiem Williamsem dětský sbor Claireton Chorale z pražských Klánovic. Jeho sbormistrem a dirigentem je Světlana Tvrzická.

Foto: archív Claireton Chorale

S Robbiem Williamsem zpívaly děti písničku High Hopes.

Článek

„Dva týdny před koncertem jsme od týmu Robbieho Williamse dostali podklady k písničce. Připravila jsem noty i aranžmá a pořídili jsme první zkušební nahrávky. Bylo dobré, že byly velikonoční prázdniny. Díky nim jsme získali víc času na přípravu,“ řekla Právu Tvrzická.

V sobotu v 16 hodin měla proběhnout v O2 areně zkouška. Přestože Williams v Praze byl od velmi časných ranních hodin, nekonala se, protože technický tým dorazil se zpožděním a v hale se teprve stavěla scéna.

„Měli jsme mít zkoušku přímo na pódiu, ale nakonec nás pozvali až na půl sedmou. Řekli nám, kam máme jít a co přesně máme na pódiu dělat, a to bylo v podstatě všechno. Poprvé se děti s Williamsem potkaly za scénou ve chvíli, kdy měl na sobě kostým opičáka. Jen nás pozdravil. A pak se s ním setkaly až na pódiu. Myslím si ale, že obstály velice dobře,“ pyšní se Tvrzická.

Ve skupině pro vystoupení s Williamsem byly děti od šesti let. Vybrala je i podle toho, aby byly schopny komunikovat v angličtině, protože tým zpěváka jinak nečinil. Po koncertě jim Williams poslal drobné dárečky.

„S Live Nation spolupracujeme už několik let. Loni jsme například v Praze na koncertě doprovázeli Rogera Waterse, vystupovali jsme i v programu ABBA the Show,“ uzavírá Tvrzická.

Reklama

Výběr článků

Načítám