Hlavní obsah

Nadžánrový mistr violoncella Yo-Yo Ma přijede v neděli

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 27. dubna se rozezní Španělským sálem Pražského hradu struny mistra violoncella Yo-Yo My. Vystoupí se svou dvorní pianistkou Kathryn Stottovou na Jarním galafestivalu Struny podzimu.

Foto: Struny Podzimu

Yo-Yo Ma

Článek

Virtuos a skladatel Yo-Yo Ma, který obdržel šestnáct cen Grammy, je znám svou schopností vnímat různé kultury i svou hravostí. Experimentuje s world music nebo s popovými projekty.

Vedle klasických děl velikánů evropské hudební literatury Antonína Dvořáka, Johannesa Brahmse či Igora Stravinského se auditorium slavnostního večera dočká i temperamentních skladeb nejvýznamnějších jihoamerických autorů 20. století.

Umělecký ředitel Strun podzimu Marek Vrabec řekl: „Pro v pořadí pátý donátorský večer jsme nemohli vybrat vhodnější osobnost. Když bylo Yo-Yo Movi 7 let, vystoupil před prezidenty Eisenhowerem a Kennedym na večeru, který byl první fundraisingovou akcí pro kulturní instituci, která dnes nese jméno Kennedy Center a která se stala naprosto klíčovou pro rozvoj nejen vlastní severoamerické kultury.”

Vstupenky jsou k dostání na www.strunypodzimu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám