Hlavní obsah

Obří komiks Sin City bude vážit šest kilo

Právo, Kateřina Farná

Vydavatelství Comics Centrum přichází s unikátním projektem. Hodlá vydat všech sedm dílů kultovního komiksu Franka Millera Sin City v jedné knize. K realizaci „bible města hříchu“ ovšem potřebuje spolupráci čtenářů. Minimálně by se jich mělo najít tři sta, pokud se to podaří, kniha vyjde ve druhé polovině června.

Foto: archív Comics Centrum

Tak by měla vypadat "bible města hříchu".

Článek

„Výrobní náklady jsou obrovské, proto jsme nuceni vložit osud Kurva velkýho Sin City do rukou našich zákazníků. Když si knihu předem objedná a zaplatí dostatečné množství čtenářů, tak vyjde. V opačném případě bohužel ne,“ říká ředitel nakladatelství Václav Dort.

Zatím se podobné vydání připravuje jen ve Spojených státech. Kurva velký Sin City bude obsahovat na více než třinácti stech stranách všechny díly jedné z nejoslavovanějších komiksových ság ve dvojnásobně velkém formátu. Publikace bude vážit více než šest kilo a cena jednoho výtisku byla zatím stanovena na 2200 korun.

Bruce Willis jako detektiv Hartigan

Franku Millerovi se na počátku 90. let podařilo s neo-noirovými kriminálními příběhy prolomit na stránkách komiksů vládu superhrdinů. Pátrání po drsných zločincích ve zkorumpovaném Basin City vedené stárnoucím policajtem Hartiganem se dočkala i filmového zpracování, které s Robertem Rodriguezem spolurežíroval sám Miller.

Herecké obsazení bylo hvězdné, na plátně se objevili Bruce Willis (v roli Johna Hartigana), Clive Owen či Elijah Wood. V současné době je v postprodukci film Sin City: Ženská, kterou bych vraždil. Premiéra by v Česku měla být v srpnu tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám