Hlavní obsah

Červnový Respect přiveze skupiny z Nigeru, Kapverd, Anglie i Thajska

Novinky, Stanislav Dvořák

Kompletní program world music festivalu Respect zahrnuje množství kapel z nejvzdálenějších koutů světa - Nigeru, Kapverd, Indie, Thajska, Maroka či Etiopie. Proběhne o víkendu 14. a 15. června v pražském parku Ladronka.

Foto: Respect

Yiddish Twist Orchestra

Článek

Jedním z největších lákadel bude již dříve oznámená londýnská superskupina Yiddish Twist Orchestra, která oživila hudbu z období prapočátků rokenrolu s prvky židovskými a karibskými. Povědomě, ale současně nově znějící písně připomínají klezmer říznutý slavnou kapelou jamajských dědečků The Jolly Boys. Zpěvák Natty Bo ze skupiny Salsa Celtica se v projektu spojil se spoluhráči Erika Claptona a Eltona Johna.

Foto: Respect Festival

Mamar Kasei

Strhující může být také skupina Mamar Kassey z Nigeru nebo kapverdský zpěvák Tcheka, který zpěv doprovází třaskavými rytmy. Můžete se těšit i na indické houslisty Ganeshe a Kumareshe, marocké tranzovní Electric Jalaba nebo naprosto raritní The Paradise Bangkok Molam International Band, reprezentující u nás prakticky neznámou thajskou hudbu.

Foto: Respect Festival

The Paradise Bangkok Molam International Band

Fendika spojuje etiopskou hudbu s unikátním tancem a etiopský Cirkus Debre Berhan propojuje pouliční umění s novým cirkusem. Samozřejmostí jsou na Respectu stánky s exotickými delikatesami, prezentace neziskových organizací a dětský program.

Vstupenky na Respect jsou v sítích Ticketpro a Goout.cz (dvoudenní 470, dvoudenní rodinná 550, jednodenní 400 korun). Ceny platí do 1. května. Více na www.respectfestival.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám