Hlavní obsah

Nové knihy: Pekárková, Enger, Rollins i Simpsonovi

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne zahajuje dávná prvotina populární české autorky Ivy Pekárkové. Norský bestsellerista Thomas Enger nabízí další detektivku, stejně jako Američan James Rollins thriller související se vznikem křesťanství. Zaujmou i knihy věnované Janu Pavlu II. či Martinu Stropnickému. A nádavkem komiksový sešit, který jistě potěší.

Článek

Iva Pekárková:

Péra a perutě

Nové knihy

Svůj první román propašovala autorka v roce 1985 na západ ukrytý v hlavě. Přátelství Fialky a Patrika, dvou zbloudilých duší zuřivě pátrajících po svobodě a barvách duhy v zemi, která nabízela jen konformní šeď, osloví čtenáře i dnes.

Mladá fronta, 336 stran, 279 Kč

Thomas Enger:

Instinkt dravce

Nové knihy

Třetí z pětidílné série s hrdinou novinářem Henningem Juulem, který se podílí na vyšetřování brutální vraždy staré ženy v pečovatelském domově v Oslu a zároveň chce přijít na kloub vydírání sestry Trine, která je norskou ministryní spravedlnosti.

Moba, přeložila Alice Týnská, 368 stran, 339 Kč, e-kniha 199 Kč

James Rollins:

Boží oko

Nové knihy

Sigma se spolu s dvojicí vatikánských historiků snaží co nejrychleji odhalit pravdu související s pádem Římské říše, se záhadou sahající k počátkům křesťanství a s dávno ukrytou zbraní, která představuje klíč k osudu lidstva.

BB art, přeložil Zdík Dušek, 344 stran, 349 Kč

Beatrice Smallová:

Lucianna

Nové knihy

Hrdinkou třetího dílu série Dcery obchodníka s hedvábím je dcera florentského kupce Giovanniho Pietro d’Angela, půvabná Lucianna. Není tak krásná ani temperamentní jako její starší sestry Bianca a Francesca, zato má praktické uvažování a umí dosáhnout svého.

Baronet, přeložila Jana Pacnerová, 240 stran, 299 Kč

Dan Rhodes:

Zlato

Nové knihy

Román o dívce Mijuki, která rok co rok odjíždí na dovolenou do zapadlé vesnice u studeného oceánu, prochází se, chodí na pivo, pochutnává si na instantních nudlích, a těší se, až se vrátí ke své lásce. Mezitím se sbližuje s místními lidmi a proměňuje život leckoho z nich.

Argo, přeložila Zuzana Dejmková, 208 stran, 248 Kč

Gianni Giansanti:

Jan Pavel II.: Papež, který změnil dějiny

Nové knihy

Příběh prvního neitalského papeže za pět set let, který změnil tvář katolické církve, ale dal nový směr i dějinám. Setkal se se svými „protivníky“ od Jásira Arafata po Fidela Castra a připustil omyly církve v dobách dávných i zcela nedávných. A požádal o odpuštění.

Slovart, přeložila Jana Bílková, 176 stran, 399 Kč

Lucie Němečková:

Nahoru, dolů

Nové knihy

Rozhovor s Martinem Stropnickým vypráví otevřeně, s vtipem i šarmem o dětství prožitém v Itálii a Turecku, o tom, jak chtěl být fotbalistou, ale stal se bigbíťákem. Klikatá cesta herce, písničkáře, režiséra, diplomata a politika je plná překvapivých zvratů, náhod a paradoxů.

Paseka, 224 stran, 249 Kč

Bart Simpson 4/2014:

Malý rošťák

Nové knihy

Jakmile má Bart Simpson napsat domácí úkol, vždy se z toho vyklube nějaká kulišárna. Stejně jako z jeho proměny ve vodního živočicha. Další komiksový sešit nesmrtelné americké rodinky.

Crew, přeložil Petr Putna, 32 stran, 39 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám