Hlavní obsah

Ruský útok na Hradčany ukazuje satirický seriál ČT

Právo, Aleš Honus

Nový seriál, který je inspirován poetikou kultovní série Monty Pythonův létající cirkus, vzniká v Ostravě. Tvůrci zveřejnili první videoukázku, která slibuje opravdu drsný humor - v ukázce útočí ruská armáda na Hradčany.

Jak by vypadalo, kdyby Česko napadlo Rusko? Video: Česká televize

 
Článek

Producent a scenárista Vladimír Skórka upozornil, že záběry útoku ruské armády, ale i předchozí scéna, která je karikaturou vojenského myšlení, vznikly už před velmi dlouhou dobou. „Samozřejmě to teď vypadá, že je to cílená reakce na mezinárodní události, ale tohle video s leteckým útokem na Prahu je opravdu několik měsíců staré. Bylo vytvořeno jako nadsázka a satira na ruskou rozpínavost a na strach z toho, že z východu může přijít cokoliv. A bohužel, poslední události nám dávají za pravdu,“ říká Vladimír Skórka.

Režisérem seriálu je Jakub Kohák, na scénáři se kromě Vladimíra Skórky podílí také Martin Šimíček, Marek Janota a další tvůrci. V seriálu se objeví ostravští herci, například Josef Kaluža a Albert Čuba z Komorní scény Aréna.

„Naším nedostižným velkým vzorem je britský seriál Monty Pythonův létající cirkus, jehož poetika je nám velmi blízká,“ říká Skórka. „Ten humor je velmi vyhraněný a jsme si vědomi toho, že tohle fakt není pro každého. Jsou lidé, kteří se budou bavit od začátku do konce, a pak jsou takoví, který budou mít pocit, že je to hloupé a trapné. S tím samozřejmě počítáme,“ dodal scenárista.

Reklama

Výběr článků

Načítám