Hlavní obsah

Panenka Barbie bude mít svůj film

Dnešní Hollywood dokáže zfilmovat naprosto cokoliv - počítačovou hru, stavebnici, panenku. Nyní připravují hraný film, jehož hlavní hrdinkou bude Barbie. Patrně to souvisí s tím, že prodej panenek v poslední době klesá a výrobce hraček Mattel se to snaží zvrátit všemi způsoby. Natáčení by mělo začít do konce roku.

Foto: Novinky

Barbie jako Marilyn Monroe

Článek

Produkce se ujme manželské duo Walter F. Parkes a Laurie MacDonaldová ze společnosti Parkes+MacDonald/Image Nation. Producenti film prezentují jako komedii, jejíž scénář bude dílem Jenny Bicksové, která má za sebou například práci na seriálu Sex ve městě či na teenagerské komedii Co ta holka chce?.

Film o Barbie, jejíž představitelku zatím tvůrci nepředstavili, bude druhým společným dílem Sony Pictures a největšího světového výrobce hraček. Obě společnosti momentálně připravují novou verzi známé fantasy Vládci vesmíru, založenou na postavách akčních hrdinů, které Mattel rovněž vyrábí dlouhá léta.

Štíhlá panenka s výraznými boky a poprsím, která v březnu oslavila 55. narozeniny, si za dlouhá léta zkusila řadu profesí: byla manekýnkou, kosmonautkou, atletkou, podnikatelkou nebo třeba prezidentskou kandidátkou. Původně nordická blondýna se dočkala i černošské, hispánské, indiánské či čínské podoby. Dlouhá léta patřila k nejoblíbenějším hračkám na světě. V letošním prvním čtvrtletí se ale společnost Mattel i kvůli malému zájmu o Barbie propadla do ztráty.

Reklama

Výběr článků

Načítám