Hlavní obsah

Nová alba: Xindl X, Brody Dalle i Jana Koubková

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové album písničkáře Xindla X je v podstatě koncepční a pojednává o českých národních slabinách. Kolekce zpěvačky Brody Dalle je divoká, jak odpovídá jejímu naturelu. Totéž ale platí o desce Jany Koubkové, přední české jazzmance.

Článek

Xindl X: Čecháček Made

Foto: Universal Music

Nová alba

Na novém albu se český písničkář Xindl X vrací ke svému přístupu z doby vydání debutové desky. V textech je společensky kritický, v tomto ohledu jde v podstatě o koncepční desku. Hudebně není tak melodická jako minulé album Láska, objevují se na ní opět i Xindlovy oblíbené rapové polohy. Kolekce vychází jako 2CD. Na jednom jsou kapelní úpravy skladeb, na druhém jsou stejné písně zahrané pouze s kytarou.

Brody Dalle: Diploid Love

Foto: Universal Music

Nová alba

Brody Dalle je v Americe usazená australská zpěvačka, která se narodila jako Bree Joanna Alice Robinsonová. Stojí v čele skupin The Distillers a Spinnerette, ale Diplod Love je její první sólové album. Mezi zajímavými hosty se na něm objevují například zpěvačka skupiny Garbage Shirley Manson nebo Nick Valensi z The Strokes. Jde o velmi jiskřivou nahrávku vycházející s punk rocku a osvěženou alternativním rockem a třeba i dechy ve zvuku.

American Authors: Oh, What A Life

Foto: Universal Music

Nová alba

Bostonská poprocková kapela přichází na svém debutovém albu se zajímavými a aranžérsky neotřelými kompozicemi, v nichž nenápadně využívá i folkrockových postupů. Její doménou jsou pozitivně laděné melodické písničky s mladistvým nábojem. Takové na kolekci jednoznačně převažují.

Jana Koubková: Jazz? Oh, yes!

Foto: Supraphon

Nová alba

Výběrové dvojalbum představuje všechna podstatná zastavení kariéry Jany Koubkové v minulých čtyřech dekádách. Jazz Half Sextet, Horký dech, spolupráce s Luďkem Hulanem, Hot tetami, JOČRem, ale také s Michalem Pavlíčkem, Alanem Vitoušem nebo Aki Takase dokumentují sedmdesátá a osmdesátá léta. Druhé cédéčko je věnováno především tvorbě po roce 1990, a to až do úplné současnosti (bonusová nahrávka je z teprve chystaného letošního alba).

Iggy Azalea: The New Classic

Foto: Universal Music

Nová alba

Iggy Azalea je australská raperka a zpěvačka, která se narodila jako Amethyst Amelia Kellyová. Na svém druhém albu opět spojila hip-hop s melodickými pasážemi, to vše doprovází elektronický hudební základ. I ve svém ranku je to spíše průměrné album bez zajímavých autorských nápadů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám