Hlavní obsah

V projektu NEW jsou tři mladé české kapely

Právo, Jaroslav Špulák

Tři nadějné a současně výrazné kapely aktuální české klubové scény - olomoučtí No Distance Paradise, pražští Evelynne a brněnští We on the Moon - stojí za novým projektem NEW. Jejich členové nahráli již společnou písničku, chystají videoklip, poprvé společně vystoupí na letošním Rock for People v Hradci Králové a vše vyvrcholí podzimním koncertním turné.

Foto: archív kapely

No Distance Paradise jsou součástí projektu NEW.

Článek

Prvním počinem je singl Leave The World Behind, který nedávno vznikl pod dohledem producenta Borise Carloffa. K němu vznikne videoklip a oba počiny budou zveřejněny během měsíce května.

„Na společném singlu si ujíždíme, přestože není vyloženě v linii ani jednoho z nás. A to mě baví. Nemůžeme se dočkat, co tomu řeknou posluchači,“ dodává Tomáš Červinka, zpěvák kapely We on the Moon.

„Ze začátku jsem si říkal, jak vůbec taková spolupráce může vypadat, ale čím víc to nabírá na obrátkách, tím víc mě to baví. Doufáme, že vženeme do lidí myšlenku pokusit se dělat věci zase trochu jinak,“ přibližuje spolupráci zpěvák Eddie z Evelynne.

„Spojení takhle mladých a zároveň potenciálních kapel je samo o sobě silné na to, aby se tady něco změnilo. A taky to bude velká legrace pro nás i fanoušky,“ doplňuje zpěvák Máca z No Distance Paradise.

První společný koncert těchto tří kapel proběhne na festivalu Rock For People a turné se odehraje na podzim. Aby se vše mohlo uskutečnit podle plánu, je důležitá i finanční podpora, proto se skupiny připojily k platformě Hithit.

Reklama

Výběr článků

Načítám