Hlavní obsah

Koncerty Omegy se překládají na podzim kvůli smrti pořadatele

Novinky, Stanislav Dvořák

Oba koncerty maďarské rockové legendy Omega se přesunou na listopad z důvodu náhlé smrti pořadatele zlínského vystoupení Vítězslava Chromka. Nové termíny budou 6. listopadu (Praha - Kongresový sál) a 7. listopadu (Zlín - Sportovní hala Euronics).

Foto: Omega

Omega

Článek

„Po domluvě s kolegy Vítězslava Chromka a následně s managementem kapely se naše společnost rozhodla vedle organizace pražského koncertu převzít záštitu také nad zlínským vystoupením. Převod smluvních závazků a další administrativní kroky k tomu nezbytné ale nelze vyřešit během týdne. Proto jsme se s managementem skupiny domluvili, že obě vystoupení přeložíme na podzim - pražský koncert na 6. listopadu a zlínský na 7. listopadu.” sdělil Pavel Pešek z Mania Promotion, který také potvrdil, že vstupenky zůstávají v platnosti.

Omega poprvé hrála v roce 1962 na univerzitě v Budapešti. Členové skupiny nemohli vymyslet název, a tak řekli pořadateli, ať si tam napíše, co chce. Napsal Omega. O sedm let později spatřil světlo světa obrovský hit Gyöngyhajú lány (česky Dívka s perlami ve vlasech).

Kapela šla prudce nahoru, s úspěchem koncertovala na západě, setkávala se s největšími ikonami světového rocku (WHO, Clapton, Rolling Stones) a label Decca jí vydal album OMEGA: Red Star from Hungary. Omega se svým zvukem mohla srovnávat s Uriah Heep i Deep Purple a stejně jako „párplové” dodnes existuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám