Hlavní obsah

Vlasta Horváth přichází s novinkou po osmi letech

Právo, Šárka Hellerová

Zpěvák Vlasta Horváth si dal s dokončením nové desky To máme znát pořádně na čas. Po letech, kdy se stáhl do ústraní a věnoval se otcovským povinnostem, je ale hotovo a on jde nyní znovu s kůží na trh.

Foto: Petr Pelucha

Vlasta Horváth změnil na nové desce image.

Článek

„Od vydání poslední desky mi přibyly nejen šediny, ale i životní zkušenosti, a to se logicky odrazilo i v mých textech,“ říká Horváth. „Přestal jsem se zabývat tím, co nemůžu ovlivnit. Na druhou stranu, když s něčím nesouhlasím, umím se ohradit a stát si za svým názorem.“

V desítce autorských písní se nevyhýbá ani takovým tématům, jako je zrada nebo ztráta přátelství. Právě o nich je pilotním singl To máme znát, který doprovází i videoklip. „Záměrně jsme si k natáčení vybrali přístav. Je to totiž místo symbolizující loučení, ale zároveň začátek nových cest. Ne náhodou se říká, že tam, kde jedno končí, něco jiného začíná. Důležité je brát to s nadhledem, život je jeden, to bychom měli znát,“ parafrázuje název písně a stejnojmenného alba Horváth.

V červnu roku 2005 se stal vítězem druhého ročníku vyhledávací soutěže Česko hledá SuperStar. Své první album Místo zázraků vydal ještě v uvedeném roce, o rok později přišel s druhým albem Do peří nefoukej. Poté jeho pozice na české hudební scéně slábla, teprve nyní přichází se svým třetím albovým počinem.

Reklama

Výběr článků

Načítám