Hlavní obsah

Pohodář Manu Chao se vrací na místo činu

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rock for People (3. až 5. července v Hradci Králové) uvítá starého známého Manu Chaa, jenž si přiveze novou kapelu La Ventura.

Foto: Estefania Riera/Rockforpeople

Manu Chao

Článek

Španělský hudebník narozený v Paříži Manu Chao hrál v osmdesátých letech nejdříve ve skupinách Los Carayos a Mano Negra. V Česku se o něm začalo mluvit až po sólovém albu Clandestino (1998), kde zúročil své cestování a zálibu v latinoamerické hudbě a v reggae.

Na Rock for People byl headlinerem už před lety ještě v Českém Brodě. Michal Thomes z pořádající agentury Ameba Production s úsměvem vzpomíná: „Tehdy v krásném letním počasí dorazilo na Manu Chaa na 20 tisíc návštěvníků. Možná dodnes držíme český rekord v délce fronty u pokladny. Někteří to bohužel odnesli úžehem. Ten den byl zásadní, narazili jsme na kapacitní mantinely, které v Českém Brodě již nešly překonat, a zároveň jsme si ověřili, že kvalitní velká jména naše diváky přitahují.“

Foto: Warner Music

Biffy Clyro jsou na koncertech nesmírně živelní.

Dvacátý ročník Rock for People má v programu řadu dalších zahraničních hvězd jako Biffy Clyro (UK), Chase (UK), Madness (UK), Tom Odell (UK), The Naked and Famous (NZ), Netsky LIVE (BE) a Asian Dub Foundation (UK). Největší českou hvězdou je Lucie.

Vstupenky za 1490 korun lze koupit do vyprodání 5000 kusů, poté budou za cenu 1650 korun. V prodeji jsou momentálně také vstupenky vázané na jméno za 1390 a dále lístky na čtvrtek, kdy přijede Manu Chao, za 690 korun. Více informací na www.rockforpeople.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám