Hlavní obsah

Muzikál připravovaný zesnulou Sue Townsendovou bude uveden příští rok

Novinky, Stanislav Dvořák

Muzikál podle knih britské autorky Sue Townsendové bude dokončen a uveden i po její smrti. Townsendová zesnula minulý čtvrtek v Leicesteru.

Foto: Profimedia.cz

Sue Townsendová

Článek

První ze série knih o dospívajícím Adrianu Moleovi vyšla roku 1982. Dočkala se úspěchu a autorka dopsala dalších sedm, které se prodávaly v miliónových nákladech po celém světě včetně Česka.

Chudá dělnice Townsendová si léta psala do šuplíku a vychovávala přitom čtyři děti, představa, že by její tvorbu někdo četl, jí prý byla nepříjemná. Později se stala jednou z největších literárních celebrit.

Ředitelka leicesterského divadla Curve Fiona Allenová uvedla, že premiéra muzikálu o Adrianu Moleovi se stane příští rok úžasnou poctou této spisovatelce. Pracovalo se na něm několik let.

„Zakázka byla zadána a je to napsáno, má to producenta, režiséra a ona (Townsendová) na tom pracovala jako tvůrčí šéfka,” dodala Allenová. „Samozřejmě musíme být citliví, pokud jde o načasování, ale projekt pokračuje. Počítáme s tím na jaro příštího roku.”

Reklama

Související články

Zemřela spisovatelka Sue Townsendová

Britská humoristická spisovatelka Sue Townsendová, kterou proslavily hlavně fiktivní deníky Adriana Molea, zemřela ve věku 68 let. BBC to potvrdil syn známé...

Výběr článků

Načítám