Hlavní obsah

Ex-Bond Brosnan hraje ex-agenta

Novinky, Stanislav Dvořák

V thrilleru November Man se má objevit bývalý představitel Jamese Bonda Pierce Brosnan v roli bývalého agenta CIA. Premiéra se koná v USA letos v srpnu.

Článek

Scénář November Mana se točí kolem vysloužilého agenta, jenž se musí vrátit do hry z osobních důvodů, postavit se svému bývalému žákovi i špičkám CIA. Zapleten v tom má navíc být i ruský prezident. Vychází z románu Billa Grangera There Are No Spies a sepsali ho Michael Finch a Karl Gajdusek.

Film režíruje Roger Donaldson a produkuje Brosnanova společnost Irish Dream Time ve spolupráci s Das Films, Solution Entertainment Group, Merced Media Partners a Palmstar Media Capital.

Foto: United Artists

Pierce Brosnan zažil svůj hollywoodský vrchol v roce 1995 ve filmu Zlaté oko.

Brosnan už dlouho nenatočil žádný velký trhák. Tento irský herec, který se už v sedmdesátých letech snažil prosadit v Londýně a mihnul se třeba v notoricky známých Profesionálech, se dočkal slávy až ve středním věku.

V 80. letech se odstěhoval do Ameriky a přes svou ženu se seznámil s producentem bondovek Albertem Broccolim. Hrál dlouho v seriálech jako Remmington Steele, ale naplno zazářil až v roce 1995 ve Zlatém oku. Roli Bonda si zopakoval i ve filmech Zítřek nikdy neumírá a Jeden svět nestačí. S koncem 90. let už jeho hollywoodská záře trochu pohasínala, hraje ale nadále v mnoha filmech, například Mamma Mia!, Nezapomeň na mě, Muž ve stínu nebo Klub vyděračů.

Reklama

Výběr článků

Načítám