Hlavní obsah

Australští rockoví mladíci 5 Seconds of Summer jsou senzací v Americe

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minialbum She Looks So Perfect australské skupiny 5 Seconds of Summer se v tomto týdnu stalo největší senzací americké hitparády Billboard. Je nejprodávanější novinkou, která se v žebříčku TOP 200 dostala na druhou příčku.

Foto: Universal Music

5 Seconds of Summer si slávu získali i předskakováním na koncertech One Direction.

Článek

Během prvního týdne po vydání se ho v Americe prodalo 143 tisíc kusů, přičemž pětasedmdesát procent z toho v digitální formě. Na prvním místě žebříčku je soundtrack k filmu Frozen.

Australská chlapecká kapela 5 Seconds Of Summer existuje od roku 2011 a ve své tvorbě odkazuje především na vliv Blink-182 nebo Busted. Jestliže se dosud prosazovala zejména doma, nyní se rozhodla vyrazit do světa. V Evropě to začalo, její minialbum vyšlo předminulý týden i v České republice, a v Americe to pokračovalo.

Čtyřčlenné seskupení tvoří Luke (17), Mikey (18), Calum (18) a Ash (19). Jejich koncerty jsou na hony vzdálené produkci klasických popových boybandů. 5 Seconds of Summer jsou poctivá rocková kapela.

Reklama

Výběr článků

Načítám