Hlavní obsah

Pavlásková točí s Rodenem. Inspirovala se Saudkovým životem

Novinky, Stanislav Dvořák

Irena Pavlásková a slavný fotograf Jan Saudek společně sepsali scénář k filmu Fotograf aneb Dámy, radím vám ke klidu, který se právě začal natáčet. Saudkův život je prý jen „volně inspiroval”.

Článek

V hlavní roli se objeví Karel Roden a v dalších třeba Marie Málková (Líba), Vilma Cibulková (Věra), Václav Neužil (Marek), Marika Procházková (Vendelína), Zuzana Vejvodová (Klára), Patrik Děrgel (Badatel), Jenovéfa Boková (Anička) a Jitka Sedláčková (Alice).

„V příběhu se vracíme k některým osudovým křižovatkám turbulentního života hlavního hrdiny, člověka, který je obdařen nejedním výjimečným talentem, živelností a vášní. Všechny tyto vlastnosti mu přinesly slávu i odmítání, lásku i zradu, zástupy obdivovatelů i osamocení,” řekla Jana Šafářová ze společnosti Bioscop.

Foto: MIchaela Říhová, Právo

Říká, že jako správný amatér by rád zkusil všechno. Ví ale, že by měl dělat jen jednu věc a pořádně.

Režisérka připomněla, že „drama příběhu je okořeněno také humorem, neboť náš hrdina je smyslem pro humor vrchovatě obdařen. Film poodkrývá tajemství Janovy tvorby a ponořuje se do bizarního a sugestivního světa žen, které ho obklopují.“

Pavlásková se prosadila už na sklonku komunismu filmem Čas sluhů (1989), oceněným i v Cannes. Natočila také drama Corpus delicti (1991), tragikomedii Čas dluhů (1998) a komerčnější Bestiář (2007). Jejím zatím posledním celovečerním filmem byl Zemský ráj to napohled.

Reklama

Výběr článků

Načítám