Hlavní obsah

Proximity představují klip o lidech, kteří si hrají na bohy

Právo, Jaroslav Špulák

Rok a půl po vydání debutového alba Zero Point (2012) je tu kapela Proximity s další porcí melodického metalu. Singl Playing God z na léto chystaného alba této pražské formace poukazuje na zasahování do svobody myšlení a rozhodování každého z nás.

Proximity: Playing GodVideo: Proximity

 
Článek

„Ten klip je o lidech, kteří si hrají na bohy a zasahují do naší svobody. Chceme poukazovat na politické dění, vytrhnout lidi z letargie a lhostejnosti ve spojení s energií hudby. Chceme do nich vnést touhu po změně, po evoluci zezdola, nabádat je k boji a zapojení se do veřejného života. Chceme v lidech vzbudit naději,“ řekl Právu kytarista skupiny Petr Voháňka.

Finální mix a mastering skladby Playing God probíhal v plzeňském studiu Jaroslav Holub - Mixing & Mastering Studio. Režie videoklipu se ujal Radim Věžník, který jej zasadil do interiérů pražského klubu Cross.

Za zmínku stojí, že oba kytaristé Proximity - Martin Fialka a Petr Voháňka - působí jako firemní hráči americké firmy Schecter. „Spolupracujeme s českým zastoupením společnosti. Jde o spolupráci například v tom smyslu, že pro ni u nás budeme dělat workshopy. Loni na festivalu Brutal Assault jsme měli první. Těší nás to, je to pro nás prestižní věc,“ říká Voháňka.

Proximity vznikli v roce 2005. V následujících letech zaznamenali několik úspěchů v různých hudebních soutěžích a v roce 2009 předskakovali na pražském koncertě švédské metalové legendy In Flames.

Loni se s nimi sešli podruhé. Na festivalu Brutal Assault v Jaroměři měli totiž svůj již zmíněný workshop předtím, než In Flames jako jedna z hlavních hvězd vystoupili.

Reklama

Výběr článků

Načítám