Hlavní obsah

Lipo zveřejnil klip k písničce o Liberci

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rapper a básník Lipo vydá své další album letos 12. května. Bude se jmenovat O duši a naváže na debut Víc než hudba, jenž vyšel před dvěma lety. Aktuálně Lipo zveřejňuje singl z alba a také videoklip k němu.

Foto: Universal Music

Ester Pavlů a Lipo při natáčení klipu

Článek

Písnička se jmenuje Město co spí a Lipo se v ní představuje s operní pěvkyní Ester Pavlů. O kompozici říká: „Je to elegická skladba za Liberec. Šlo mi v ní spíše o výpověď mé generace než o politickou agitaci. Zajímaly mě osudy lidí, kteří žijí prakticky ve vybydleném centru města. Asi se objeví poznámky, že vše nahlížím moc kriticky, ale právě odstup od města, ve kterém jsem vyrůstal, mi dává možnost vidět ho v jeho pravých barvách. Jsem si jistý, že problémy, kterým čelí Liberec a o kterých se v textu zmiňuji, mají podle mě i jiná podobná města. Tam je ale vše umocněno specifickou atmosférou Sudet. Možná právě ony můžou za to, že je tohle téma pro mě pořád inspirací. Liberec je mým rodným městem, které vždycky budu mít rád. Věřím, že je jen otázkou času, kdy se probudí.“

Téma rodného města se v Lipově tvorbě neobjevuje poprvé. V minulosti už bylo v jeho skladbách Pozdravy z Liberce nebo Trvalo tři generace.

Videoklip k písničce Město co spí je ke zhlédnutí zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám