Hlavní obsah

Britští Tall Ships, Elektro Guzzi, Android Asteroid i folklór v Tasově

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nezvyklé kombinace, neotřelá jména a umělce z Británie, Polska i Arménie láká festival Beseda u Bigbítu v Tasově u Veselí nad Moravou, který proběhne 1. a 2. srpna.

Foto: besedaubigbitu.cz

Skupina Tall Ships

Článek

Tall Ships jsou britská skupina hrající indie-rock s kytarovými plochami a spíše snivým frontmanem Richardem Phetheanem. Vedle nich přijedou další zahraniční hosté jako rakouští elektroničtí Elektro Guzzi, polští Kamp! a arménští blázniví punkeři Wattican Punk Ballet.

Česko-slovenskou scénu zastupují Houpací koně, Dva, Sato-San To, Jiří Schmitzer, Manon Meurt, Ille, písničkářka Katarzia, hip-hopeři Modré hory a další.

Foto: Android Asteroid

Android Asteroid ve studiu

„Nesázíme na kapely, které obvykle hrají na českých festivalech, ale na muzikanty, kterým sami věříme. Program se snažíme sestavovat s kurátorským nadhledem a s cílem objevovat nové talenty. Chceme jednoduše podpořit kapely, které si to podle nás opravdu zaslouží,“ uvedl ředitel festivalu Tomáš Ševčík.

Za zmínku stojí i Android Asteroid, nová skupina z okruhu The Navigators, nebo experimentální Sato-San To bubeníka Thoma Hermana (N.O.H.A.) a trumpetisty Oskara Töröka (Vertigo Quintet, Iva Bittová). Program doplní soutěž písničkářů a diskuze o nezávislé scéně s partnery ze Slovenska, Polska a Maďarska.

Reklama

Výběr článků

Načítám