Hlavní obsah

Country ceny dostali Strait či Lambertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednašedesátiletý americký zpěvák a producent George Strait a zpěvačka Miranda Lambertová získali hlavní ceny americké Akademie countryové hudby (ACM), které se rozdělovaly v noci na pondělí v americkém Las Vegas.

Foto: Chris Pizzello, ČTK/AP

George Strait a Miranda Lambertová

Článek

Texasana Straita akademie vyhlásila bavičem roku, což je její hlavní ocenění. Strait si toto ocenění odnesl poprvé před 25 lety. Jeho vítězství v letošním 49. ročníků udílení countryových cen ACM se dalo očekávat poté, co před pěti měsíci získal podobnou cenu od konkurenční Asociace countryové hudby (CMA), napsala agentura AP.

Zpěvákem roku akademie vyhlásila Jasona Aldeana a zpěvačkou roku Mirandu Lambertovou, která tak porazila Sheryl Crowovou či Taylor Swiftovou. Lambertová si odnesla i ocenění pro singl roku za hit Mama's Broken Heart.

Akademie countryové hudby (ACM) sdružuje profesionály z hudební branže, kteří se snaží propagovat a udržovat tradici countryové hudby a hlasováním rozhodují o vítězích výročních cen.

Reklama

Výběr článků

Načítám