Hlavní obsah

Ceny TýTý posbírali Havlová, Voříšek, Gott i Šíp. Do síně slávy vstoupila Jana Štěpánková

• Aktualizováno
Novinky, rei

Karel Voříšek, Vojtěch Bernatský a Josef Klíma se stejně jako dříve stali osobnostmi televizního zpravodajství a publicistiky roku 2013. Rozhodli o tom diváci v tradiční anketě TýTý, kteří také opětovně zvolili nejpopulárnějším zpěvákem Karla Gotta. Karel Šíp obhájil ocenění pro baviče, nejoblíbenější herečkou je Dagmar Havlová. Ta také získala vůbec nejvíce hlasů ze všech. Do dvorany slávy vstoupila herečka Jana Štěpánková.

Ceny TýTý 2013Video: Novinky

 
Článek

„My herci jsme za ocenění rádi,“ poznamenala Štěpánková při děkovné řeči. „Herec ale také musí mít štěstí na role, a to já jsem, díkybohu, měla. Měla jsem také štěstí na lidi, na rádce, o které jsem se mohla opřít. Já bych jim tam nahoru chtěla poděkovat,“ dodala.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herečka Jana Štěpánková

Obhájili Gott, Voříšek, Bernatský i Klíma

„My dva s Karlem Gottem jedeme dál,“ zakončil vtipem svoji děkovnou řeč ”sporťák” Bernatský, když předtím prohlásil, že má úžasný den, protože se mu podařilo zaběhnout pražský půlmaratón.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vojtěch Bernatský s cenou

Bernatský uhádl správně, pro cenu pro nejoblíbenějšího zpěváka si znovu šel i Karel Gott.

„Máme doma další, je to dobrý,“ řekla zpěvákovi jeho žena Ivana, když mu sama cenu předávala. „Doma si řekneme, komu to přála nejvíc,“ odtušil Gott. Následně 74letý slavík poděkoval nejen rodině, ale i Bohu za to, že mu daroval pevné zdraví, když poznal, že jeho „písně nešidily“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Gott děkoval při převzetí ceny Hospodinu.

Stejně jako Bernatský poděkoval Karel Voříšek celému svému týmu zpravodajství v TV Prima a také šéfce zpravodajství Jitce Obzinové za to, že mu loni zavolala a přijala ho. Voříšek v loňském roce skončil v televizi Nova poté, co bulvár napsal, že jeho jméno figuruje ve svazcích StB. Voříšek se proti nařčení bránil žalobou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Voříšek se stal osobností televizního zpravodajství.

Osobností televizní publicistiky zvolili diváci stejně jako v předchozím roce Josefa Klímu. „Děkuji TV Nova za to, že zrušila pořad Na vlastní oči, abych stejně jako loni mohl získat toto zrcátko,“ prohlásil Klíma ironicky na adresu svého bývalého zaměstnavatele.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Josefu Klímovi (vpravo) předával cenu novinář Ondřej Neff.

Také on poděkoval svým spolupracovníkům a poznamenal, že cena patří i jim. „Slibuji, že vás nezklameme, anebo se alespoň budeme snažit,“ vzkázal Klíma divákům.

Bavičem Šíp

Nejvíce diváky v loňském roce bavil Karel Šíp, který také jako v předchozích letech slavnostním předáváním cen provázel jako moderátor. Šíp za sebou nechal kolegy Jana Krause, Ondřeje Sokola i Zdeňka Pohlreicha.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlu Šípovi (vlevo) předal cenu mim Boris Hybner.

Po předání zrcátka poděkoval nejen svému štábu, ale i Jiřímu Suchému za to, že nechá jeho pořad Všechnopárty v divadle Semafor natáčet. „Věřím na genius loci, v tom divadle to nepochybně vládne,“ prohlásil Šíp.

Absolutní vítězkou je Havlová

Nejlepším hercem na televizních obrazovkách byl podle diváků v loňském roce Ivan Trojan, herečkou Dagmar Havlová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dagmar Havlová a Karel Gott na udělování cen TýTý za rok 2013

„Jsem ráda, že jsme se z té Dáši Veškrnové, kterou jste kdysi měli tak rádi, a Dagmar Havlové přenesli k Dáše Havlové,“ poděkovala bývalá první dáma ČR divákům, kteří pro ni díky její roli v seriálu Sanitka hlasovali.

„Netušila jsem, že mi takto držíte palce,” doplnila ještě Havlová, když v závěru večera vyšlo najevo, že jí diváci poslali nejvíce hlasů vůbec, a ona se tak stala absolutní vítězkou ankety za rok 2013.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dagmar Havlová s cenou TýTý

V kategorii zpěvaček zvítězila Lucie Vondráčková. Cenu si v pražském Divadle na Vinohradech osobně vyzvednout nemohla, protože je v Kanadě.

Pořadem roku je Šípem uváděná Všechnopárty, seriálem Vyprávěj, objevem roku slovenský zpěvák Miroslav Sýkora, vítěz soutěže Česko Slovensko má talent.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Objev roku, zpěvák Miroslav Sýkora

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám