Hlavní obsah

Návrat Monty Pythonů se nebude opakovat, tvrdí pořadatel

Novinky, Stanislav Dvořák

Dlouho očekávaný živý comeback Monty Pythonů, legend britského humoru, se nebude opakovat. Další vystoupení se i přes velký zájem ze zahraničí nepodařilo dohodnout. Show v londýnské O2 Areně bude dost možná poslední v jejich kariéře, informovala BBC.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Žijící členové skupiny Monty Python.

Článek

Skupina komiků, scenáristů a herců vystoupí naživo naposledy 20. července. „Monty Pythoni doufali, že přijmou některé z mnoha nabídek, aby vystupovali v arénách po celém světě, ale je to nemožné kvůli individuálním závazkům k dalším projektům na další tři roky,” informoval pořadatel.

„Pythoni jsou si dobře vědomi, co tato představení znamenají pro jejich fanoušky, v O2 Areně slibují spektakulární oslavu nejvlivnějších ikon britského humoru.”

O lístky je obrovský zájem, show se bude v Londýně opakovat celkem desetkrát, turné je ale vyloučeno. Comebacku se účastní původní členové John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones a Michael Palin, kterým je kolem sedmdesáti let. Poslední člen skupiny Graham Chapman zemřel v roce 1989.

Komická skupina Monty Pythonů proslula jak krátkými skeči, tak celovečerními filmy jako Monty Python a Svatý Grál, Život Briana a Monty Pythonův smysl života. V sedmdesátých a osmdesátých letech pobuřovala veřejné mínění – třeba Život Briana parodoval historii křesťanství a církev proti němu svého času ostře vystupovala, dokonce byl v několika zemích zakázán. Krátce po premiéře filmu v roce 1979 se jeho tvůrci John Cleese a Michael Palin zúčastnili ostré debaty v BBC, kde je kritizoval biskup ze Southwarku, protože údajně zaútočili na křesťanskou víru.

Reklama

Výběr článků

Načítám