Hlavní obsah

Frekvence 1 musí zaplatit za vulgarity pokutu 300 tisíc

Rozhlasová stanice Frekvence 1 musí za vulgarity ve vysílání zaplatit pokutu ve výši 300 tisíc korun. Ve čtvrtek informovala Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Sankci stanice dostala za pořad Dámský klub, který byl již v minulosti za svoji pořadovou skladbu kritizován.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pořad podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání „škodlivě působí” na děti a dospívající mládež. "...jsou spatřovány v celkově vulgárním a hrubě pokleslém vedení pořadu, používání vulgárních a obhroublých výrazů, primitivním vtipkování a asociování intimní a citlivé problematiky s pudově prvosignální problematikou sexuality a partnerských vztahů," uvádí rada. Provozovatel má pokutu uhradit do 30 dní od nabytí právní moci.

Pořad Dámský klub rozhlasová stanice se prezentuje jako povídání o životě, láskách a životním stylu. Živé vysílání od pondělí do neděle v čase 10:00 až 12:00 moderují Aneta Christovová, Martina Sokolová, Vlaďka Pirichová, které se údajně nebojí žádných otázek a nic pro ně není tabu.

Frekvence 1, která patří do skupiny Lagardere Active ČR, byla v loňském druhém pololetí třetí nejposlouchanější stanicí. Denně si ji podle údajů Radio Projektu naladilo v průměru 896 tisíc lidí.

Na pořad se snesla kritika již dříve 

V květnu minulého roku rada kritizovala Dámský klub za vysílání, které se věnovalo tématům o masturbaci, menstruaci a ženském přirození.

"Moderátorky Dámského klubu Frekvence 1 zvolily na téma masturbace způsob, který nevede k vytváření potřebné sexuální kultury, ale naopak vede k posilování a jakési normalizaci sexuální subkultury a jejího vyjadřování," kritizovala vloni rada.

Za závažné pochybení pak označila zejména "zveřejňování vlastní masturbace, vyzývání ke zveřejnění masturbace, 'výzvu k celostátní masturbaci' a soutěži v ní".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám