Hlavní obsah

Ridley Scott slibuje Promethea 2 a Blade Runnera

Novinky, Stanislav Dvořák

Další díl sci-fi Prometheus, která už sama o sobě byla prodloužením vetřelčí ságy, slibuje režisér Ridley Scott. Podle serveru IMDB bude mít premiéru 4. března 2016.

Foto: Bontonfilm

První Prometheus připomínal výtvarným stylem Vetřelce.

Článek

Ve „dvojce“ se diváci opět setkají s doktorkou Elizabeth (Noomi Rapaceová) a androidem Davidem (Michael Fassbender), o samotném ději se toho zatím mnoho neví.

Ačkoliv Prometheus nebyl výjimečný film, zejména ve srovnání s Vetřelci, společnost 20th Century Fox věří, že na dalším pokračování vydělá, a tak ho Scottovi zafinancuje.

Definitivní verzi scénáře má na starost Michael Green, jenž psal seriály Smallville nebo Hrdinové a film Green Lantern. Má se rovněž podílet na pokračování Blade Runnera.

O tom Ridley Scott mluvil už v roce 2011. Temná sci-fi z osmdesátých let, založená na povídce Philipa K. Dicka, nedá spát nejen jemu, ale zřejmě ani mnoha skalním fandům žánru. Společnost Alcon Entertainment uvedla, že nejde o remake, spíše se mluví o prequelu nebo normálním pokračování.

Zájem potvrdil i herec Harrison Ford, projekt je ale zatím v plenkách. Datum natáčení či premiéry dosud nikdo nezveřejnil.

Reklama

Výběr článků

Načítám