Hlavní obsah

Kytarista Jethro Tull představí staré fláky i sólovku

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytarista Jethro Tull Martin Barre, který se momentálně ve své mateřské skupině neangažuje, přijede se svým projektem Martin Barre & Band do pražské Retro Music Hall 14. října.

Foto: martinbarre.com

Kytarista Martin Barre (vpravo) se svou skupinou

Článek

Martin Barre, to jsou kultovní kytarové riffy a sóla z hitů Aqualung či Locomotive Breath, ale také barokní hudba a evropský folk všeho druhu. Od roku 1969 byl kytaristou ikonické rockové kapely Jethro Tull a hrál na všech deskách s výjimkou debutu. Jinak si vyzkoušel také flétnu a mandolínu.

V devadesátých letech se ale začal stále více soustředit na sólovou práci a nahrál alba A Summer Band (1992), A Trick of Memory (1994), The Meeting (1996) a Stage Left (2003). Minulý rok vydal novinku Away With Words (2013).

Nepohodli se, ale prý neskončili

S šéfem Jethro Tull Ianem Andersonem už nespolupracuje, ale popřel, že by se definitivně rozešli. „Nemohu říci, že by to byl konec Jethro Tull. Ian si teď jede po vlastní linii, já si dělám zase své a v tuto chvíli nemají Jethro Tull žádné společné plány. Rozhodně neskončili, žádné oficiální oznámení ani nic podobného neexistuje.“

V Praze zřejmě nabídne klasické věci od Jethro Tull a některé sólové skladby, které se pohybují v dost podobné stylové rovině, byť bez Andersonova zpěvu mohou působit jinak. S Barrem vystoupí Jonathan Noyce (basa), Frank Mead (saxofon, flétna, harmonika), Pat O´May (kytara), Dan Crisp (zpěv, akustická kytara) a George Lindsay (bicí).

Vstupenky jsou v prodeji na http://ticket.alfedusmusic.cz, www.ticketstream.cz a www.ticketportal.cz. Cena bude do 30. dubna 490 korun, od 1. května do 13. října 590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám