Hlavní obsah

Filmové premiéry: 2001: Vesmírná odysea, Přežijí jen milenci, Yves Saint Laurent, Noe a Ona

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin jde restaurovaná verze slavného filmu Stanleyho Kubricka 2001:Vesmírná odysea. Upírský horor Jima Jarmusche se jmenuje Přežijí jen milenci. Yves Saint Laurent je příběh slavného módního návrháře. Dávnou potopu světa přiblíží dobrodružný snímek Noe. Naopak v nedaleké budoucnosti se odehrává příběh filmu Ona.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 13. týden

Článek

2001: Vesmírná odysea

Upoutávka na film Vesmírná odyseaVideo: AČFK

Nejproslulejší a nejdůležitější sci-fi film všech dob. Jeden z mezníků světové kinematografie. Tak je nazývána 2001: Vesmírná odysea. Mistrovské dílo režiséra Stanleyho Kubricka a spisovatele Arthura C. Clarka z roku 1968 teď znovu nabízí příležitost absolvovat takřka tříhodinovou fascinující pouť vesmírem – „za nekonečno a dál".

2001: Vesmírná odysea, VB/USA 1968, sci-fi, 149 min., režie: Stanley Kubrick, hrají: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylevester a další.

Přežijí jen milenci

Upoutávka na film Přežijí jen milenciVideo: H.C.E.

Adamovi i Evě je více než tisíc let. Před několika staletími se dohodli, že kvůli čerstvé krvi nebudou zabíjet lidi a krev budou získávat v nemocnici. Není to tak dávno, co se rozhodli žít odděleně. Moc dlouho jim to ale nevydrželo a Eva už vystupuje z letadla v Detroitu. Oba cítí, že se má stát něco nebezpečného.

Přežijí jen milenci, USA 2014, horor, 123 min., režie: Jim Jarmusch, hrají: Tom Hiddleston, Tilda Swintonová, Mia Wasikowska, John Hurt a další.

Yves Saint Laurent

Upoutávka na film Yves Saint LaurentVideo: Bioscop

Jako sedmnáctiletý přišel do Paříže a o čtyři roky později se stal ředitelem módního domu Dior. Krátce nato představil svou vlastní kolekci a se svým celoživotním obchodním i životním partnerem oznámili vznik nové značky: YSL. Ač trpěl depresemi, které utápěl v drogách a alkoholu, obrátil ospalý svět módy vzhůru nohama.

Yves Saint Laurent, Francie 2014, životopisný, 106 min., režie: Jalil Lespert, hrají: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon a další.

Noe

Upoutávka na film NoeVideo: CinemArt

Byl první, kdo zachránil svět. Noe. Výpravné katastrofické drama vypráví jednu z nejstarších legend lidstva. Noe ví, že zkáza přijde s vodou, proto začne stavět obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se potýká nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina.

Noe, USA 2014, katastrofický, 128 min., režie: Darren Aronofsky, hrají: Russell Crowe, Anthony Hopkins, Jennifer Connellyová, Emma Watsonová a další.

Ona

Upoutávka na film OnaVideo: Falcon

Theodore se živí psaním dojemných a osobních dopisů pro druhé. Se zlomeným srdcem po ukončení dlouhého vztahu se začne zajímat o nový, pokročilý operační systém, o kterém jeho výrobce tvrdí, že představuje zcela unikátní a intuitivní bytost. Tak se seznamuje se „Samanthou“, umělou inteligencí s milým ženským hlasem...

Ona USA 2014, romantický/sci-fi, 126 min., režie: Spike Jonze, hrají: Joaquin Phoenix, Scarlet Johanssonová, Amy Adamsová, Ronnery Mara a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám