Hlavní obsah

Joss Stone vystoupí 23. července v pražské Lucerně

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská zpěvačka Joss Stone, vlastním jménem Jocelyn Eve Stockerová, vystoupí 23. července ve Velkém sále pražské Lucerny. Právo o tom informovala pořádající agentura DSmackU. Vstupenky na koncert za 740 Kč plus poplatky se začnou prodávat ve čtvrtek.

Foto: ČTK

Joss Stone spolupracovala už s mnoha skvělými umělci.

Článek

Joss Stone je rodačka z Doveru. Na hudební scéně se pohybuje od roku 2001 a dosud má na kontě šest studiových alb. To zatím poslední se jmenuje The Soul Sessions Vol. 2 a vyšlo v roce 2012.

Je ovlivněna celou řadu hudebních žánrů. Na jejích albech převažují hloubavé písničky ve stylu soulu, r’n’b a blues, přičemž jsou z nich cítit i prvky jazzu nebo funku. Joss Stone je nejenom skvělá zpěvačka, ale písně si také sama píše.

Spolupracovala už s takovými legendami, jakými jsou James Brown, Gladys Knight, Solomon Burke, Blondie nebo Melissa Etheridge. Přispěla rovněž na alba Jeffa Becka a Ringo Starra, vystoupila před finálovým zápasem Super Bowl, na Grammy a jednu cenu Grammy v roce 2007 získala.

Je rovněž členkou superskupiny SuperHeavy, jejíž sestavu tvoří spolu s Mickem Jaggerem, Damianem Marleym, A. R. Rahmanem a Davem Stewartem. V roce 2011 vydala tato kapela stejnojmenné album.

Reklama

Výběr článků

Načítám