Hlavní obsah

Jana Kirschner zahájí koncertní sérii v Brně a v Bratislavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několika měsících se vrací ke koncertování slovenská zpěvačka Jana Kirschner. Už 16. května se představí v Brně (Semilasso) a 18. května v Bratislavě (Ateliér Babylon). Další termíny budou oznámeny později.

Foto: Bet Orten/2media

Jana Kirschner

Článek

Uznávaná zpěvačka vydala loni první část projektu Moruša nazvanou Moruša biela a následující turné se zastavilo i v pražském Divadle Archa.

Deska Moruša biela završila odklon slovenské zpěvačky od středoproudu. Po nádherné desce Krajina rovina, na které už spolupracovala s britským producentem Eddiem Stevensem, se pustila na ještě experimentálnější půdu. S muzikanty z ČR, SR i Velké Británie natočila nepředvídatelnou směs popu, jazzu a slovenského folklóru, v níž se střídá cimbál s houslemi či akordeonem a texty jsou básnicky nejednoznačné.

Album u nás potěšilo kritiku a dobře se prodávalo. Skutečně pozoruhodný je ale fakt, že se dostalo na šestou příčku World Music Chart Europe, kam se čeští a slovenští muzikanti nedostávají téměř nikdy.

Foto: Brainzone

Jana Kirschner

„Jsem nesmírně vděčná za tento obrovský úspěch a věřím, že se Moruša dostane i na evropské festivaly a koncertní pódia. Téměř každý týden se nám ozývají například dýdžejové z různých evropských rádií. Některé skladby z Moruše tak zní v Rakousku, Itálii, Španělsku anebo Německu. Je to krásný paradox, že právě díky tomuto albu se nám otevřely dveře do světa,” uvedla zpěvačka.

Během brněnského koncertu proběhne křest limitované edice Moruša biela, která vyjde na vinylech v dubnu u vydavatelství Slnko Records. Po koncertě proběhne autogramiáda. Předprodej vstupenek na www.semilasso.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám