Hlavní obsah

RECENZE: Zac Efron s gumovým penisem tchyni nepotěší

Novinky, Stanislav Dvořák

Málo známý režisér Tom Gormican přichází s rozpustilou celovečerní komedií That Awkward Moment neboli (Ne)zadaní, která nabízí prazvláštní směsici pitomosti a docela dobrých vtipů.

Foto: Film District

Tři kamarádi, hrdinové filmu Nezadaní (Miles Teller, Michael B. Jordan, Zac Efron)

Článek

Komedie (Ne)zadaní začíná hollywoodsky a hlavně dost neslibně. Tři celkem normální mladíci těsně před třicítkou žijí v New Yorku a už dlouho se kamarádí. Když jednoho z nich (Mikey v podání Michaela B. Jordana) podvede manželka a blíží se rozvod, slíbí mu ostatní, že zůstanou taky svobodní, aby mu to nebylo líto. Je to klišé a věrohodnost zápletky raději nechme stranou, zajímavější věci se dějí poté.

V další části se Jason (Zac Efron) a Daniel (Miles Teller) setkávají s různými slečnami a víceméně flirtují. Nechtějí překročit hranici, kdy by si museli přiznat, že je to vážné a porušili svůj slib. Tím dotyčné urazí, jenže pak si chlapci uvědomí, že se zamilovali. Kvůli hloupému slibu si kazí budoucnost a rozhodnou se požádat o takzvanou druhou šanci a být třeskutě vtipní a romantičtí zároveň, čímž přichází druhé velké hollywoodské klišé.

Sitkom a romantika

Film by se dal smést jako vykrádání klasiky a pár pokusů o primitivní humor, ale nebylo by to úplně spravedlivé. Občas totiž překvapí vtipem dost vycizelovaným a určitě se nepohybuje na stejné úrovni vulgarity jako různé „Prcičky“.

Jde o mix středoproudové dospělé romantiky (bez trapné přeslazenosti) se sitkomem a puberťáckou poťouchlostí. O výjimečném scénáři rozhodně nelze hovořit a ani herci nejsou geniální, i když např. Mackenzie Davisová a Imogen Pootsová působí bezprostředně.

Jisté je, že kina budou burácet, až Zac Efron omylem přijde na žertovnou kostýmovou party k rodičům své vyvolené, kde se ve skutečnosti žádná kostýmová party nekoná, vyzbrojen obřím gumovým penisem, který se dostane až příliš blízko ke tchyni.

Celkové hodnocení: 55%

Reklama

Výběr článků

Načítám