Hlavní obsah

Festival bluesových kapel začne březnovým Aperitivem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm evropských bluesových skupin se utká ve finále soutěže Blues Aperitiv. Ti nejlepší pak vystoupí na festivale Blues Alive (14. až 16. listopadu v Šumperku). Finálový koncert proběhne 22. března v DK Šumperk.

Foto: Arts Marketing

Mladí bluesmani Jakub Racek & Radek Vaňkát

Článek

Odborná porota vybrala do finále sedm z jednadvaceti přihlášených českých i polských souborů. Slovensko letos není zastoupeno. Jedná se o skupiny Blues Station, Roadside, H-H Blues, Jan Galach Band, Joanna Knitter Blues & Folk, Jakub Racek & Radek Vaňkát a M.J. & The Electric Blue.

„Velmi nás těší, že i když pořádáme již 15. ročník Aperitivu, stále se objevuje dost nových bluesových kapel, které mají chuť bojovat o účast v programu Blues Alive. Vedle zavedených kapel se hlásí i zcela nové soubory, stejně tak nás těší, že z původně ryze českého festivalu je akce mezinárodní,“ sdělil ředitel festivalu Vladimír Rybička.

Dvě nejlepší skupiny mají vystoupit v hlavním programu festivalu Blues Alive, další mohou hrát na vedlejší scéně nebo na jiných přehlídkách. Vstupné na finálový koncert je 90 korun. Více informací na www.bluesalive.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám