Hlavní obsah

Filmové premiéry: Grandhotel Budapešť, Koleje osudu, Need for Speed, Ať žije svoboda a Kráska a zvíře

Právo, Věra Míšková

Mnoha velkými hvězdami je obsazena svérázná komedie Grandhotel Budapešť. Colin Firth a Nicole Kidman září v silném příběhu pomsty a lásky Koleje osudu. Ve světě nezákonných silničních závodů se odehrává adaptace herní legendy Need for Speed. V zákulisí italských voleb zase Ať žije svoboda! s Tonim Servillem v hlavní roli. Pohádka Kráska a zvíře je tu znovu, tentokrát ve francouzském provedení.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 11. týden

Článek

Grandhotel Budapešť

Upoutávka k filmu Grandhotel Budapešť Video: CinemArt

Pan Gustave je legendou mezi hotelovými zaměstnanci a luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti. Přání svých hostů plní pan Gustave dříve, než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje. Když mu jedna vděčná zákaznice odkáže vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči, stane se pan Gustave trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie.

Grandhotel Budapešť, VB/ Německo 2014, komedie, 100 min., režie: Wes Anderson, hrají: Ralph Fiennes, Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Edward Norton, Léa Seydoux, Jude Law, Owen Wilson, Bill Murray, Tilda Swintonová, Adrien Brody, Harvey Keitel a další.

Koleje osudu

Upoutávka k filmu Koleje osudu Video: Bontonfilm

Začíná to jako romantické souznění dvou duší: Colin Firth a Nicole Kidmanová jsou v kulisách elegantních šedesátých let párem snů. Do idyly ale brutálně vtrhne válečné trauma a stupňující se touha po pomstě. Může ale krvavá pomsta, která je více než pochopitelná, přinést konečně klid?

Koleje osudu, Austrálie/ VB 2013, drama, 116 min., režie: Jonathan Teplitzky, hrají: Colin Firth, Nicole Kidmanová a další.

Need for Speed

Upoutávka k filmu Need for Speed Video: Bontonfilm

Automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey se dá dohromady s arogantním exzávodníkem Dinem. Jejich plány však překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka... Need For Speed je návratem k poctivé podívané s báječnými auty jako GTA Spano, Lamborghini Sesto Elemento, Ford Mustang Shelby GT500 a s minimem triků.

Need for Speed, USA 2013, akční, 130 min.,režie: Scott Waugh, hrají: Aaron Paul, Dominic Cooper, Michael Keaton, Dakota Johnsonová a další.

Ať žije svoboda!

Upoutávka k filmu Ať žije svoboda Video: Film Europe

Předseda nejsilnější politické strany Enrico Olivieri je na pokraji krize. Preference strany klesají a volby se nezadržitelně blíží. Jedné noci však Olivieri zmizí. Šedá eminence Andrea Bottini usilovně přemýšlí, jak situaci zachránit. Jeho plán je šílený, ale účinný: podsunout veřejnosti Olivieriho bratra – dvojče.

Ať žije svoboda!, Itálie 2013, drama, 93 min., režie: Roberto Andò, hrají: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi a další.

Kráska a zvíře

Upoutávka k filmu Kráska a zvířeVideo: H.C.E.

Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Tak začíná pohádka, která pokračuje na nádherném hradě, jemuž vládne strašlivé Zvíře. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem však kráska vítězí nad nebezpečím.

Kráska a zvíře, Francie 2014, pohádka, 114 min., režie: Christophe Gans, hrají: Léa Seydouxová, Vincent Cassel, Eduardo Noriega, André Dussollier a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám