Hlavní obsah

Spielberg zahodil roboty, chtěl by novou West Side Story

Novinky, Stanislav Dvořák

Zasloužilého hollywoodského veterána Stevena Spielberga, který dal světu řadu slavných sci-fi, loni opustila chuť připravovat náročnou podívanou Robopocalypse, na níž se ani nedařilo sehnat peníze. Teď by podle serveru Deadline nejraději natočil novou West Side Story.

Foto: Jean-Paul Pelissier, Reuters

Steven Spielberg

Článek

Podaří se Spielbergovi znesvětit posvátnou krávu hollywoodské klasiky a natočit remake? Patří sice k nejvlivnějším osobám ve filmovém světě, ale zatím pouze projevil zájem. Nemá ani scenáristu, ani rozpočet, studio Fox by se ale remaku nebránilo, napsal Deadline.

Samotná West Side Story, kterou v roce 1961 natočili Jerome Robbins a Robert Wise, se odehrávala v prostředí newyorských gangů a svým způsobem šlo také o remake (Romea a Julie). Filmový muzikál získal deset Oscarů.

Rozjednaných projektů má řadu 

Steven Spielberg je člověk, který má neustále rozjednáno mnoho projektů a z některých občas vycouvá. Jak uvádí server IMDB, letos třeba jako producent dohlíží na akční Transformers: Age of Extinction a na několik seriálů.

Na rok 2015 pak plánuje produkovat například nový Jurský park a pak další sci-fi When Worlds Collide o hrozící srážce Země s jiným tělesem a následném chaosu, v němž se lidstvo ocitne. Je tu také dojemné drama Red Band Society a další film o Tintinovi, belgickém komiksovém hrdinovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám