Hlavní obsah

Oscarová a nudná Ellen, sestřelil moderátorku The Hollywood Reporter

Novinky, Stanislav Dvořák

Zostra se pustil do letošní oscarové moderátorky Elllen DeGeneresové a celé koncepce ceremonie známý americký server The Hollywood Reporter. „Kdo by čekal, že to bude tak nudné, dlouhé a do sebe zakoukané?” píše THR.

Foto: Jon Shearer, ČTK/AP

Moderátorka Ellen DeGeneresová

Článek

Dlouhý večer byl podle serveru testem trpělivosti - nabubřelý, špatně režírovaný a s nudnou moderátorkou. „Posledních třicet minut vypadala, že to už úplně vzdala a uzavřela se do sebe,” komentuje list výkon herečky.

Připouští, že za celou noc se jí povedly maximálně tři výroky. Jeden byl komentář k pádům herečky Jennifer Lawrencové, která na Oscarech upadla minulý rok i letos. Řekla jí: „Jestli vyhrajete, tak myslím, že vám to radši přineseme.”

Druhou „hláškou” připomněla DeGeneresová vlastní homosexualitu a scénu, kdy se herec Jonah Hill obnažil ve filmu Vlk z Wall Strreet. „Vy jste mi ukázal něco, co jsem už dlouho, dlouho neviděla,” poznamenala.

A třetí byla vtipná narážka na politickou korektnost, když zmínila otrokářské drama 12 let v řetězech a dvě možnosti vyústění večera: „První možnost: 12 let v řetězech vyhraje Oscara za nejlepší film, druhá možnost: jste všichni rasisti.”

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Moderátorka Ellen DeGeneresová a herečka Lupita Nyong'ová

DeGeneresová se příliš spoléhala na celebrity v publiku a vděčí hodně Bradu Pittovi a Kevinu Spaceymu za to, že s ní tu hru hráli. Pokus o vtip s pizzou pro publikum prý nebyl příliš legrační, zato velmi očekávaný.

Foto: Ellen DeGeneres, ČTK/AP

Spontánní foto hollywoodských herců z mobilu

Některé problémy ale ani ostrý komentář THR nepřičítá moderátorce. Ceremoniál je totiž především nesnesitelně dlouhý: „Vypadalo to, že bude trvat věčnost, než někomu dají první cenu, a další věčnost, až přijde druhá cena, čímž vznikla situace, která by neměla nastat na žádných cenách - většina hlavních Oscarů už se totiž nevejde do prime timu.”

Způsobují to různé vycpávky, retrospektivy a montáže v první polovině večera, které nutí diváky koukat na hodinky nebo raději jít rovnou spát, aniž by se dozvěděli, který film vlastně vyhrál.

Reklama

Výběr článků

Načítám