Hlavní obsah

Oscarové foto z mobilu překonalo rekord ve sdílení

Moderátorce letošního udílení filmových Oscarů Ellen DeGeneresové se podařilo zlomit rekord v počtu přeposlání fotografie na Twitteru, který dosud držel snímek amerického prezidenta Baracka Obamy s jeho ženou Michelle po Obamově znovuzvolení v roce 2012. Fotka DeGeneresové obklopené filmovými hvězdami v hledišti při předávání Oscarů zaznamenala během pár hodin přes dva milióny takzvaných retweetů.

Foto: Ellen DeGeneres, ČTK/AP

Spontánní foto hollywoodských herců z mobilu.

Článek

Průvodkyně letošním ceremoniálem se během jednoho z výstupů v hledišti nechala pomocí herce Bradleyho Coopera zvěčnit svým mobilním telefonem ve společnosti Brada Pitta, Angeliny Jolie, Meryl Streepové, Julie Robertsové, Kevina Spaceyho nebo čerstvé držitelky Oscara Lupity Nyong’ové. Snímek pak v přímém přenosu odeslala na Twitter s přáním překonat rekord v počtu retweetů.

Ještě během slavnostního vyhlašování držitelů nejprestižnějších filmových cen pak oznámila, že se to podařilo. „Dostali jsme e-mail od Twitteru, že jsme ho srazili na kolena a zapsali se do historie,” uvedla populární americká herečka a moderátorka.  Twitter skutečně v průběhu ceremoniálu zveřejnil omluvu uživatelům, že služba přeposílání zpráv více než 20 minut nefungovala.

Dosavadním premiantem v počtu retweetů na sociální síti byla fotografie objímajících se manželů Obamových, pořízená během volební noci a pojmenovaná všeříkajícím názvem „Další čtyři roky”. Ta dosáhla více než 780 000 přeposlání.

Svým pokusem zapsat se do historických análů ovšem DeGeneresová vyvolala menší kulturní šok u slavné herečky Meryl Streepové, která na výzvu moderátorky, aby vytvořila vlastní portrét na Twitter (takzvaný selfie), reagovala lehce vyplašeně: „Já ještě nikdy netweetovala!”

Reklama

Výběr článků

Načítám