Hlavní obsah

Nové knihy: Páral, Burian, Chutniková, Guillou a Fučík

Právo, František Cinger

Nabídku tohoto týdne zahajujeme návratem českého prozaika Vladimíra Párala, povídkami jeho rodáka Olivera Buriana a mladé polské autorky Sylwie Chutnikové. Pozornost si jistě zaslouží pohled Josefa Fučíka na naše legionáře v Itálii i pohled na „selhání“ amerických diplomatických služeb v Československu v letech 1945 až 1948.

Článek

Vladimír Páral:

Kniha o biči

Nové knihy

Návrat prozaika po řadě let, kdy se pokusil znovu vypovědět o světě kolem nás. Respektive o životě mužů a žen v podivné Farmě v Brazílii, kde se setkávají muži i ženy z celého světa. Někdo na práci, jiný na šéfování, každý však se svými ambicemi.

Bondy, 156 stran, 269 Kč

Oliver Burian:

Povídky toaletní

Nové knihy

Jedenáct povídek o přátelství i zášti, o lásce i nenávisti, o zlobě i dobru – o životě. Poznáte svět hokeje, golfu, zavítáte mezi horolezce, projedete se na lyžích, projdete se Prahou, ale navštívíte i místa, kam byste se radši nechtěli dostat, jako třeba policejní úřadovnu.

JaS, 256 stran, 229 Kč

Sylwia Chutniková:

Potvory

Nové knihy

Kniha ukazuje temnou stranu současné Varšavy. Hrdinkami jsou čtyři třicátnice, životem zkoušené ženy, které vyhlásily válku developerům, svalovcům z posiloven, hospodským povalečům, opilcům z městských autobusů a vlezlým dědkům z paneláků.

Argo, přeložila Michala Benešová, 186 stran, 269 Kč

Rupert Fawcett:

Bez vodítka

Nové knihy

Kniha s nadsázkou zobrazuje nejrůznější zlomyslné kousky, kterými čtyřnozí miláčci všech ras, velikostí i charakterů zkoušejí naši trpělivost. Zároveň autor líčí naschvály, kterým nás čtyřnozí přátelé vystavují a které jsou součástí promyšlené strategie

Pasek, přeložil Richard Podaný, 160 stran, 199 Kč

J. Lynn:

Počkám na tebe

Nové knihy

Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo před pěti lety. Musí nosit na zápěstí náramek a nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost.

Baronet, přeložila Renata Heitelová, 368 stran, 299 Kč, e-kniha 169 Kč

Nicolas Varnier:

Bella a Sebastián

Nové knihy

Strhující drama o setkání samotářského chlapce a divokého horského psa, kteří oddaně brání jeden druhého na pozadí reálií druhé světové války. Filmové zpracování příběhu, známého z francouzského televizního zpracování, uvedl nyní do kin autor a režisér Nicolas Vanier.

Plus, přeložila Kristýna Brunclíková, 288 stran, 289 Kč

Jan Guillou:

Stavitelé mostů

Nové knihy

Bratři Lauritz, Oscar a Sverre jsou poté, co jejich otec a strýc zmizí v Severním moři, nuceni opustit pobřežní vesničku. Jejich řemeslné nadání vzbudí pozornost dobročinného spolku Dobrý úmysl, pod jehož záštitou mají být chlapci vzděláváni jako stavitelé mostů a železnic.

Host, přeložila Helena Matochová, 560 stran, 369 Kč, e-kniha 189 Kč

Josef Fučík:

Doss Alto – mýtus a skutečnost

Nové knihy

Boj o alpskou kótu Doss Alto, při němž tři legionářské roty odrazily v září 1918 výpad rakousko-uherského úderného polopraporu, se v meziválečném Československu stal legendou. Autor se pokusil oddělit realitu od pozdějšího mýtu.

Epocha, 112 stran, 159 Kč

Igor Lukeš:

Československo nad propastí

Nové knihy

Čtivé vylíčení aktivit – ale také pasivity – americké ambasády i vojenské mise v Praze v letech 1945–1948. Ústředním bodem je pokus o odpověď na otázku: proč Američané u nás, což považovali za testovací případ svých vztahů k Stalinovu SSSR, tak neuspěli.

Prostor, přeložili Ladislav Köppl a Jan Jirák, 384 stran, 397 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám