Hlavní obsah

Sázavafest opět ve Světlé s Bílou, Bártou i Monkey Business

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na přelomu července a srpna se v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou, kde loni definitivně zakotvil, uskuteční hudební festival Sázavafest. Jeho ředitel Pavel Kloupar na tiskové konferenci řekl, že XIV. ročník se vrátí do zajetých třídenních kolejí a uvede třeba skupiny Monkey Business, Mňága a Žďorp, Sto zvířat, Support Lesbiens, Wohnout, Chinaski a Dana Bártu a jeho Illustratosphere. Kapely vystoupí na třech pódiích.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Lucie Bílá

Článek

„Vždy jsme se snažili přinášet fanouškům moderní uskupení a žánry. Díky tomu bude Česko svědkem příchodu originálního stylu, který dobývá evropská velkoměsta Londýn, Berlín a Paříž – electro swingovou revoluci představíme ve velkém,” řekl. V této souvislosti zmínil pařížské producentské a DJ duo Bart & Baker, které jako první v roce 2005 vzalo staré swingové desky z první půlky 20. století a začalo je mixovat s moderními dance prvky.

Do Čech skupina přiveze posilu, zpěvačku MisSiss z Rakouska. Dalším zástupcem electro swingu bude francouzsko-švýcarské seskupení Klischée.

Foto: Právo - Petr Horník

Zpěvák Dan Bárta.

„Budeme sázet na velká česká jména,“ ospravedlnil letošní slabší zahraniční účast Kloupar. Proto vystoupí například Lucie Bílá, která nabídne největší hity. Fanoušci dostanou možnost oslavit 20 let existence skupiny Chinaski, zanotují si s králi českého funku Monkey Business v čele se zpěváky Tonyou Graves a Matějem Ruppertem. Od Dana Bárty a jeho kapely pořadatelé očekávají, že předvede průřez svou tvorbou, zahraje novinky z aktuálního alba Maratonika a přidá starší skladby v novém kabátě.

Na stojáka nechybí

Podle Kloupara festival připraví na zahájení ve spolupráci se zoo v Jihlavě Zvířecí den. Zahrají jen kapely se zvířetem v názvu, například Škwor, Sto zvířat, Medvěd 009, PubAnimals, Kohout plaší smrt, Jelen a mnoho dalších. Maskotem bude vydra říční, kterou Sázavafest adoptuje a s pomocí jedné z kapel pokřtí.

Opětovnou účastí poctí Sázavafest komik Lukáš Pavlásek s programem Na stojáka. V programu se objeví také exhibice improvizované poezie – slam poetry. Vystoupení, během něhož jednotliví účastníci, vyzbrojení jen svými schopnostmi a mikrofonem, improvizují nebo přednášejí částečně připravené texty, má v Česku skoro desetiletou tradici. Existuje i celorepublikové mistrovství – právě jeho vítězové na Sázavafestu vystoupí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám