Hlavní obsah

Nová alba: Boombay Bicycle Club, TLC nebo BraAgas

Právo, Jaroslav Špulák

Aktuální týden přináší zajímavé album alternativních Britů Boombay Bicycle Club nebo hitové kompilační dílo amerických TLC. Svěží vítr vane i z domácích luhů a hájů – BraAgas nebo Dva jsou toho dokladem.

Článek

Boombay Bicycle Club: So Long, See You Tomorrow

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtvrté album londýnské alternativně orientované kapely Boombay Bicycle Club. Objevuje se na něm chytré mísení klasických rockových nástrojů s elektronikou a zkreslenými vokálními pasážemi. Je to hravé album s mnoha zajímavými skladbami i pasážemi.

TLC: 20

Foto: Sony Music

Nová alba

Dvacet let po přelomovém albu CrazySexyCool vychází kompilace s největšími hity americké formace TLC. Zaznamenáno je jich čtrnáct a dokumentují, jak hravě se kapela dokázala proplétat mezi několika styly, počínaje r’n’b a konče třeba hip-hopem.

BraAgas: Yallah!

Foto: Indies Scope

Nová alba

Album Yallah! je pátou nahrávkou BraAgas za sedm let existence. Skupina na něm představuje tradiční evropské písně ve vlastních aranžích. Yallah! tak navazuje na předchozí alba, tentokrát ovšem ubylo elektroniky, která byla nahrazena skvělou instrumentací a svižnějšími aranžemi.

Dva: Nipomo

Foto: Indies Scope

Nová alba

Nové album alternativní dvojice Dva je inspirováno její loňskou cestou podél pobřeží Tichého oceánu. Novinka Honzy a Báry Kratochvílových není jen dalším popem z neexistujících rádií s přiznanou inspirací Sun Ra a Arvo Pärta. Přináší prý i zašifrovanou zprávu mimozemšťanů.

No Name: G2 Acoustic Stage

Foto: Universal Music

nová alba

Valnou většinu svých hitů košická skupina No Name vzala a pro potřeby záznamu z vystoupení převedla do tvaru ryze akustického. Na desce jsou skladby Starosta, Žily, Lekná, Panic a panna a další. Vše je servírováno s grácií a potřebnou kvalitou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám