Hlavní obsah

Terminátor 5 hlásí nového Reese ze Smrtonosné pasti i novou Sarah

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2015 má do kin vtrhnout už pátý Terminátor, tentokrát s podtitulem Genesis. Server IMDB ohlásil, že novým představitelem hrdiny Reese bude Jai Courtney.

Foto: Profimedia.cz

Jai Courtney

Článek

Poměrně málo známý Australan Courtney si zahrál ve filmech Jack Reacher nebo  Smrtonosná past: Opět v akci, velká hlavní role se mu ale v Hollywoodu spíše vyhýbá. Většinu kariéry strávil v televizi.

Foto: Profimedia.cz

Emilia Clarková

Ani legendární Linda Hamiltonová, představitelka Sarah z prvních dvou dílů, se už do akce nevrátí. Osmapadesátiletá herečka moc filmů netočí, občas se ještě objevuje v televizních seriálech. Novou krev představuje Britka Emilia Clarková, kterou můžete znát ze seriálu Hra o trůny, kde hraje Daenerys Targaryen.

Jejího syna Johna Connora, který vede válku proti strojům v budoucnosti, ztvární Jason Clarke (filmy Velký Gatsby, Země bez zákona, 30 minut po půlnoci).

Návrat Arnolda

Skalní fandy Terminátora pochopitelně zajímá hlavně to, zda bude ve filmu veterán Arnie. Oficiální odpověď zní ano, Arnold Schwarzenegger se do ikonické role vrátí. Režírovat ho bude Alan Taylor, který o podrobnostech děje zatím zarytě mlčí. Produkci mají na starosti Skydance a Annapurna, scénář pochází z dílny dvojice Laeta Kalogridis - Patrick Lussier.

Reklama

Výběr článků

Načítám