Hlavní obsah

Nová alba: Beck, Kafka Band nebo Hooverphonic

Právo, Jaroslav Špulák

Nový týden přináší především aktuální album amerického hudebníka Becka. Zajímavý je počin českého Kafka Bandu, protože v sobě spojuje hudbu a literaturu. Novinku pak mají rovněž Hooverphonic i BezoBratři.

Článek

Beck: Morning Phase

Foto: Universal Music

Nová alba

Americký zpěvák a multiinstrumentalista Beck po šestileté odmlce představuje své dvanácté studiové album. Renomovaný americký magazín Spin ho zařadil do Top 50 alb, které musíte slyšet v roce 2014. Jako první ochutnávku poslal Beck pilotní singl Blue Moon, který se mimo jiné objeví v další sérii oceňovaného seriálu televize HBO – Girls. Stylově kolekce míří do oblasti indie popu s nasáváním řady vlivů.

Kafka Band: Das Schloss

Foto: Supraphon

Nová alba

Nová česká skupina Kafka Band, v jejímž čele stojí recitátor a spisovatel Jaroslav Rudiš, hudebník a zpěvák Jaromír 99 a kytarista a producent Dušan Neuwerth, nahrála album s deseti skladbami. Na hudebním základu předčítá Rudiš v němčině kapitoly z Kafkova nedokončeného románu Zámek, doplňují je přidané české pasáže, které tvoří refrény, a tím jednotlivým kompozicím dávají vlastnosti písniček.

Hooverphonic: Reflection

Foto: Sony Music

Nová alba

Osmnáct let existující belgická skupina Hooverphonic prošla již mnoha personálními změnami. Ve své zemi má statut superhvězdy a její singly i alba se obvykle dostávají na první místo národní prodejní hitparády. Reflection je jejich první album od roku 2010 a druhé se zpěvačkou Neomie Wolfsovou. Kapela se na něm vrátila ke klasickému analogovému zvuku, písně mají příjemné melodie a jasné aranže.

BezoBratři: Desátý den trní

Foto: Indies Scope

Nová alba

Nové album skupiny Bezobratři obsahuje dvanáct epických písní, jejichž texty vycházejí z kořenů lidové slovesnosti. Některé jsou přímo lidové, jiné v lidovém duchu napsané. Inspiraci hledala kapela nejen v domácím prostředí, a proto se zde nacházejí skladby v češtině, slovenštině, ukrajinštině a srbochorvatštině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám