Hlavní obsah

Zemřel trenér z Pomády, herec Sid Caesar

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Komik a scenárista Sid Caesar, který byl známý hlavně v Americe v padesátých a šedesátých letech, zemřel ve středu ve věku 91 let. Čeští diváci ho nejspíše znají jako trenéra Calhouna z Pomády.

BEZ KOMENTÁŘE: Sid Caesar jako trenér Calhoun ve filmu Pomáda

 
Článek

Caesar si už v padesátých letech vybudoval jméno díky inteligentnímu humoru v pořadech jako Your Show of Shows a Caesar’s Hour a bývá zmiňován jako muž, který inspiroval Mela Brookse, Carla Reinera a Woodyho Allena.

„Nepochybně byl ten nejlepší na monology a krátké komické scénky,“ řekl herec, scenárista a režisér Carl Reiner. „Televize mu vděčí za průkopnickou práci a všechny ty skvělé pořady, které nám všem dal.“

Foto: Profimedia.cz

Sid Caesar v Pomádě

Foto: Profimedia.cz

Sid Caesar na snímku z padesátých let

Z jeho pořadů vzešly osobnosti, které v dalších dekádách určovaly trendy ve filmovém a televizním humoru. Patřili k nim Woody Allen, Mel Brooks, Neil Simon, Larry Gelbart, Imogene Coca, Nanette Fabray a další. Jeho stylem se inspiroval i známý pořad Saturday Night Live, poznamenal server The Hollywood Reporter.

„Byl to velikán, možná nejlepší komik,“ dodal Mel Brooks.

V průběhu šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých let se Caesar objevoval v hollywoodských filmech, většinou ve vedlejších rolích. Ke známějším patří například filmy To je ale bláznivý svět (1963), Němý film (1976) či Pomáda (1978).

Reklama

Výběr článků

Načítám