Hlavní obsah

Gipsy.cz mají klip k písni Žigulik. Podle zpěváka by se měl brát s nadhledem

Právo, Barbora Zpěváčková

Kapela Gipsy.cz natočila nový videoklip k písničce Žigulik. Ve druhém singlu a klipu z její aktuální desky Upgrade se setkává styl amerického filmu 70. a 80. let se sovětským „mercedesem“ své doby – žigulikem.

Foto: archiv Gipsy.cz

Radoslav Banga při natáčení klipu

Článek

V novém klipu se vše točí kolem auta. Podle zpěváka a textaře Radoslava Bangy by měla píseň Žigulik lidi pobavit. Je prý potřeba brát ji s humorem a nadhledem.

„Při natáčení jsme si užili spoustu legrace a věříme, že se nám tu pozitivní energii podaří poslat dál. Je to myslím potřeba,“ dodává Banga. Příběh inspirovaný muzikálem Pomáda natočil Rashid Garipov.

Vážnější témata

Na albu Upgrade jsou i skladby s vážnějšími tématy. „Po třicátém roce života jsem přehodnotil spoustu věcí. Začal jsem například psát texty o lásce. Má žena Veronika je pro mě velkou inspirací a láskou,“ řekl Právu Banga.

Podle Bangy jsou písničky na desce od srdce. Mají být temné i veselé, k pláči i k smíchu. Žigulik patří právě k těm, které by měly posluchače pobavit.

Skupina Gipsy.cz působí na hudební scéně devátým rokem. Upgrade je v pořadí její čtvrtou deskou – vyšla na podzim roku 2013.

Nový videoklip je možné zhlédnout na službě Mixer.cz zde:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám