Hlavní obsah

RECENZE: Tváře Adriana T. Bella

Právo, Jaroslav Špulák

Britský zpěvák Adrian T. Bell žije v Praze a na scéně se dosud pohyboval jako zpěvák rockové skupiny The Prostitutes. Loni se spojil s producentem Michaelem Rendallem a nahrál s ním sólové album Different World.

Foto: Jan Šída, Právo

Britský zpěvák Adrian T. Bell.

Článek

Ve srovnání se svým výrazem v The Prostitutes je na něm méně agresivní. Z jeho projevu čiší životní i umělecké zkušenosti, civilnost a nadhled. Jeho rozsah sice nezanechává dojem čehosi mimořádného, stačí ale k tomu, aby se vyzpíval z osobních radostí i strastí a stylově se dostal k rockovému mainstreamu (s úskoky stranou, třeba ke country v Nothing Happened).

Foto: archiv autora

Adrian T. Bell: Different World

Kolekce přináší řadu písní s přitažlivou melodií. Mindless State of a Homeless Man je pravá na rozjezd a obnažuje příjemnou barvu Bellova hlasu, Just Wanted You začíná omšelým kytarovým riffem, ale díky aranžím se z ní stane hit desky, což platí i o Viva La Revolucion. Different World je dotek popu a závěrečné The Train Moves On zase sluší melancholie.

Celá deska je výjimečná ve své civilnosti a upřímnosti. A to i přesto, že takový přístup by měl být běžný a podobně znějících alb už vyšla spousta.

Celkové hodnocení 65 %

Adrian T. Bell: Different World

vl. náklad, 36:02

Reklama

Výběr článků

Načítám