Hlavní obsah

Stephen Marley vydal pohodovou baladu k otcovým narozeninám

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z mnoha muzikálních potomků Boba Marleyho Stephen vypustil ve čtvrtek na internet baladu Thorn or a Rose. Předčasně zesnulý Bob by 6. února oslavil 69 let.

Foto: Myspace

Stephen Marley

Článek

Thorn or a Rose je spíše meditativní skladba s „jazzy” atmosférou. Balada nemá nic moc společného s reggae. Sám autor doufá, že poukazuje na vliv, který měl Bob Marley právě na hudebníky mimo reggae. Spolupracoval na ní se zakladatelem legendární party The Roots Tariqem „Black Thought” Trotterem, a tak není divu, že je nasáklá jejich neo-soul/hiphopovým soundem. Jde o ochutnávku z připravovaného alba Stephena Marleyho Revelation Part 2: The Fruit of Life.

„Koncepce téhle nové desky je spojit mou muziku s hip hopem a vším možným, na co mám náladu. V každém ohledu od psaní přes produkci i způsob zpěvu v některých částech se to musí řídit koncepcí,” tvrdí Stephen Marley.

Deska Revelation Part 2: Fruit of Life vyjde letos v létě a může se pochlubit celou řadou hostů (Rick Ross, Ky-Mani Marley, Busta Rhymes, Wyclef Jean, Shaggy, Damian „Jr. Gong” Marley, Rakim).

Reklama

Výběr článků

Načítám