Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dědictví, Prodloužený víkend, Lego příběh a Shun-Li a básník

Právo, Věra Míšková

Režisér Robert Sedláček natočil pokračování filmu Věry Chytilové Dědictví s podtitulem Kurva se neříká. Podle knihy Labor Day spisovatelky Joyce Maynardové napsal a natočil Jason Reitman (Juno, Lítám v tom) stejnojmenný film. Postavičky nejpopulárnější stavebnice ožily na filmovém plátně ve filmu Lego příběh. Na řadě festivalů včetně MFF v Benátkách byl oceněn francouzsko-italský film Shun-Li a básník.

Upoutávka na film Dědictví aneb Kurva se neříkáVideo: Space Films

 
Článek

Dědictví aneb Kurva se neříká

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Bohuš si postavil ohromné sídlo ve farmářském stylu obklopeném zoologickou zahradou. Má rád svou dceru a visí na šestiletém vnukovi, jehož učí jízdě na koni. Má vlastní chov koní, už sedm let nepije a zvykl si na peníze. Teď ale umřela Vlastička, která dávala jeho životu řád a vnutila mu kázeň. Bohuš je zase sám. A smutný. Je na čase vrátit se ke kořenům… k flašce.

Dědictví aneb Kurva se neříká, ČR 2014, komedie, 106 min., režie: Robert Sedláček, hrají: Bolek Polívka, Dagmar Havlová, Arnošt Goldflam, Anna Polívková, Jitka Čvančarová, Břetislav Rychlík, Ivana Chýlková, Karel Heřmánek a další.

Prodloužený víkend

Foto: CinemArt

Filmové premiéry

Adele je matka třináctiletého Henryho, a z rozvodu je rozhozená natolik, že se syn stará víc o ni než ona o něj. Jednou ji v supermarketu osloví zraněný muž. Právě utekl z vězení a potřebuje dočasný úkryt. Vyděšená Adele ho vezme domů a snaží se mu vyhovět, aby jí ani synovi něco neudělal. Jak to ale bývá, z drsného zločince se vyklube chlap, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti…

Upoutávka na film Prodloužený víkendVideo: CinemArt

Prodloužený víkend, USA 2013, romantické drama, 111 min., režie: Jason Reitman, hrají: Kate Winsletová, Josh Brolin, Tobey Maguire, Gattlin Griffith a další.

Lego příběh

Foto: Warnerbros

Filmové premiéry

Film vznikl podle původního scénáře, který pro něj napsali Dan Hageman, Kevin Hageman, Phil Lord a Chris Miller. Jeho hrdinou je prachobyčejná, velmi průměrná mini figurka Lego jménem Emmet, tak trochu trouba, který netuší, že ostatní si o něm myslí něco docela jiného. Je totiž považován za jediného, kdo může zachránit svět před zlým tyranem.

Upoutávka na film Lego příběhVideo: Warner Bros. CZ

Lego příběh, USA 2014, animovaná komedie, 100 min., režie: Phil Lord a Chris Miller, hrají: Channing Tatum, Elizabeth Banksová, Morgan Freeman, Liam Neeson a další.

Shun-Li a básník

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Číňanka Shun-Li pracuje v textilní továrně na předměstí Říma, aby si vydělala na dokumenty, umožňující jejímu osmiletému synovi emigrovat za ní do Itálie. Náhle je však nucena odcestovat do malého města Chioggia a pracovat tam jako barmanka v hospodě. Kromě posměšných poznámek, nedůvěry a nepohostinnosti domácích obyvatel Shun-Li poznává Bepiho, místního rybáře. Jejich přátelství však nepřeje místní ani čínská komunita. Film s jedinečným humorem a podmanivou hudbou získal mnoho filmových ocenění.

Upoutávka na film Shun Li a BásníkVideo: Film Europe

Shun-Li a básník, Itálie/Francie 2011, drama, 98 min., režie: Andrea Serge, hrají: Tao Zhao, Rade Serbedzija, Marco Paolini, Roberto Citran a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám