Hlavní obsah

Jagger o představiteli Jamese Browna: On se tou postavou stal

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Tate Taylor a hudebník a producent Mick Jagger dohlížejí v těchto dnech v americkém Jacksonu na natáčení dlouho očekávaného filmu o legendě soulu a funky Jamesi Brownovi. Ztvárnil ho herec Chadwick Boseman.

Foto: Profimedia.cz

Chadwick Boseman

Článek

”Tohle je opravdu těžká role. Bylo by jistější vzít si herce z Broadwaye, který má hodně zkušeností s tancováním a zpěvem. Chad by vám první řekl, že není žádný tanečník, ale jak na tom šest týdnů makal, tak se tou postavou stal,“ pochvaluje si Jagger.

Jamese Browna obdivoval a ví o něm ledacos. I když nebyli nejbližší kamarádi, strávil s ním mnoho času v různých šatnách a koncertních halách a neustále studoval jeho vystupování, taneční kroky atd. „Způsob, jak pracoval s publikem, načasování, všechno jsem sledoval a snažil se to pochopit jako celek,“ svěřil se Jagger listu Rolling Stone.

Foto: ČTK

Jagger stojí včele Rolling Stones od začátku.

Boseman, který natočil film o baseballovém hráči Jackiem Robinsonovi, o roli Browna velmi pochyboval a nevěřil si: ”Necítil jsem se na to, hrát zase nějakou ikonu, dělat další životopisný film. Pokud jde o zpěv a tanec, neudržím tón a zatancoval bych si v klubu, ale tohle je jiná úroveň. James Brown ovlivnil Michaela Jacksona a Prince.“

Režisér Tate Taylor byl ale přesvědčen, že Boseman, který vyrostl v Jižní Karolíně (nedaleko od Augusty ve státě Georgia, kde se Brown narodil), je ten pravý. „Chtěl jsem někoho, komu koluje v žilách tahle část země,“ liboval si Taylor, který miluje jižanská témata. Ostatně sám se proslavil oscarovým filmem The Help o černošských pomocnicích v domácnosti na rasistickém jihu.

Boseman dodal, že se chtěl vyhnout pouhému imitátorství. ”Hraní není imitování, to je opak toho, co bych chtěl dělat. Je to skutečný člověk a musíte zkusit najít jeho ducha bez imitování.“

Film o Brownovi prošel tolika problémy, že to už vypadalo na prokletí. Jeho spoluproducent Brian Grazer o něm mluvil už v devadesátých letech, když ještě „kmotr soulu“ brázdil pódia. Natáčení se odsouvalo až do současnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám