Hlavní obsah

Bruno Mars a Red Hot Chili Peppers: Vystoupení v přestávce SuperBowlu je prestižní i pro největší hvězdy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers zahraje v neděli v poločasové přestávce 48. ročníku Super Bowlu mimo jiné coververzi skladby Dazed And Confused od Led Zeppelin. V rozhovoru pro Artisan News to prozradil bubeník Chad Smith.

Foto: ČTK

Letošními hvězdami Super Bowlu budou Bruno Mars a Red Hot Chili Peppers.

Článek

Tradiční finálový souboj o titul v severoamerické NFL (National Football League) v americkém fotbalu, jenž se hraje od roku 1967 a patří mezi nejsledovanější televizní události roku v USA i ve světě, se uskuteční na MetLife Stadiu v East Rufherfordu v New Jersey.

Byť jde o sportovní událost, v přestávce zápasu vystupují aktuální hudební hvězdy, pro které je účast doslova prestižní. Důvod je zřejmý: uvidí je celý svět a zájem o ně rázem stoupne, jak v minulosti ukázaly statistiky prodejů alb. Kvůli sebepropagaci jsou proto ochotny udělat ledacos, třeba i ukázat kus svého obnaženého těla.

Red Hot Chili Peppers letos vystoupí společně se zpěvákem Brunem Marsem, který si je předtím na koncert pozval. „Nečekali jsme to, ale on i členové jeho kapely jsou skvělí lidé, takže se na to těšíme,“ sdělil Smith.

Foto: RÁVO – Petr Hloušek

Americká rocková kapela Red Hot Chili Peppers.

Loni zářila Beyoncé

Loni se finálový zápas konal v New Orleans a o přestávce vystoupila americká popová hvězda Beyoncé. Měla těžkou pozici, čelila právě kritice za to, že předtím při inauguraci prezidenta Baracka Obamy zpívala na playback. Přímo na stadiónu nicméně nasadila své největší hity i písničky mateřské skupiny Destiny’s Child a úspěch se dostavil.

Dvanáctiminutovku odstartovala tóny z písně Love On Top, a když se pak odebrala k hlavnímu pódiu a cestou odhazovala přebytečné kousky oblečení, přešla volně do skladby Crazy In Love.

Potlesk publika odstartoval další část složenou z písní End Of Time a Baby Boy a pak se k ní přidaly Kelly Rowlandová a Michelle Williamsová, její kolegyně z Destiny’s Child. Po skončení setu vypadl na stadiónu proud.

V roce 2012 se na Super Bowlu zase představila Madonna. Doprovodili ji LMFAO, M.I.A. a Cee Lo Green a jejich strhující vystoupení souboj týmů doslova zastínilo.

Show přilákala k obrazovkám 114 miliónů diváků a popová královna představila na stadiónu v Indianapolis své hity Vogue, Open Your Heart, Like A Prayer, Express Yourself, Music či Gimme All Your Luvin’, ve které hostovaly M.I.A. a Nicki Minaj.

Akce trvala necelých třináct minut a Madonna přiznala, že byla řádně nervózní. „Měla jsem osm minut na to, abych si připravila pódium, dvanáct minut, abych předvedla nejlepší show na světě, a sedm minut, abych všechno sbalila a uvolnila hrací plochu pro druhý poločas,“ řekla. „Byla to velká výzva.“

Aguilera spletla hymnu

Rok 2011 poznamenal skandál zpěvačky Christiny Aguilery. Při zpěvu americké hymny před zápasem místo další sloky zazpívala podruhé tu první, pouze s malou obměnou.

„Mohu pouze doufat, že všichni při mém vystoupení pocítili mou lásku k této zemi a že pravé poselství hymny bylo zřejmé,“ uvedla v prohlášení zpěvačka, která svou chybu omluvila tím, že se do písně až příliš vcítila.

V letech předtím se na akci živě představili The Who (2010), Bruce Springsteen a jeho E Street Band (2009), Tom Petty a The Heartbreakers (2008), Prince (2007), Rolling Stones (2006), Paul McCartney (2005) či Janet Jacksonová.

Ta se v roce 2004 postarala o asi největší skandál v historii Super Bowlu, když během vystoupení s kolegou Justinem Timberlakem odhalila své prso. Původně tvrdili, že šlo o náhodu. Později se ale ukázalo, že akce s obnaženým ňadrem byla připravena předem. Timberlake se pak veřejně omluvil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám