Hlavní obsah

Nové knihy: Hemingway, Hage, Rýznerová, Chaloupka i M. V. Kratochvíl

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek tohoto týdne určitě zaujme zpověď Johna Hemingwaye, vnuka slavného spisovatele, o tajených stránkách života rozvětvené rodiny. Z románů pak thriller libanonského rodáka Rawiho Hageho, žijícího v New Yorku, historická próza M. V. Kratochvíla i posmrtně vydaná detektivka Otakara Chaloupky. Nádavkem samozřejmě nový komiks.

Článek

John Hemingway:

Hemingwayové. Skrytá tvář jedné rodiny

Nové knihy

Kniha Hemingwayova vnuka je svědectvím o nelehkém životě potomků slavného spisovatele. Třeba otec autora knihy, lékař Gregory, nejmladší z Ernestových synů, se celý život převlékal tajně do ženských šatů a nakonec zemřel po chirurgické změně pohlaví v ženské věznici.

Paseka, přeložil Šimon Daníček, 232 stran, 249 Kč

Rawi Hage:

Karneval

Nové knihy

Syn cirkusové artistky a potulného velbloudáře se živí jako noční taxikář a nechává si říkat Moucha. Každý večer pozoruje hemžení noční havěti, bláznů, prostitutek, opilců a násilníků. Stává se nahodilým svědkem prazvláštních událostí, navíc je obdařen bujnou fantazií.

Plus, přeložil Petr Eliáš, 275 stran, 299 Kč

Eva Rýznerová:

Říkal jsi ti amo

Nové knihy

Příběh mladé Češky, která se zamiluje do atraktivního cizince. Pod jeho vlivem začíná měnit své každodenní zvyky a zcela podléhá nejen kouzlu romantického muže, ale především Itálie. Je snad konečně zamilovaná? Ale do koho víc – do Massiho, nebo do božské italské kuchyně?

Motto, eReading.cz, 184 stran, e-kniha 129 Kč

Miloš Václav Kratochvíl:

Lásky královské

Nové knihy

Povídkový triptych o českých královnách: Kunhutě, provdané za Přemysla Otakara II., Elišce Přemyslovně, ženě Jana Lucemburského, a Rejčce, kterou jako děvčátko provdali za otce čtyř dětí, Přemyslovce Václava II., později za Habsburka Rudolfa.

JHuslík, eReading.cz, 184 stran, e-kniha, 136 Kč

Otakar Chaloupka:

Šivovo třetí oko

Nové knihy

Sériový vrah za sebou nechává tři mrtvé ženy. Komisař a jeho inspektor, s nímž jeho nadřízený svádí nepředstíraný souboj, i celá policie pořádají rozsáhlou pátrací akci. Výsledek žádný, až se zdá, že pachatel obětí nebude odhalen, Jenže komisař se nevzdává.

Moba, 224 stran, 239 Kč

Darynda Jonesová:

Druhý hrob nalevo

Nové knihy

Když se vídáte s nebožtíky, může to zkomplikovat život. Charley Davidsonová, příležitostné soukromé očko, přitahuje mrtvé jako maják. Tentokrát se snaží pomoci nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. Navíc ji jako duch pronásleduje záhadný Reyes.

Beta Dobrovský, přeložil Tomáš Bíla, 360 stran, 319 Kč

Karel Pacner:

Lidé v mé paměti

Nové knihy

Soubor osudů bývalých předsedů Akademie věd Rudolfa Zahradníka a Václava Pačesa, popularizátora kosmonautiky Antonína Vítka, zakladatele české rozvědky Oldřicha Černého, ministra zahraničí Jiřího Dienstbiera, neuropatologa Františka Koukolíka i řady dalších.

Academia, 467 stran, 495 Kč

Tommaso Braccini:

Před Draculou: Archeologie upíra

Nové knihy

Kulturní antropolog zkoumá fenomén vampyrismu v evropských dějinách. Zamýšlí se nad kořeny představ o mrtvých, kteří opouštějí hroby, aby pronásledovali živé v době antiky, v byzantské říši a mezi slovanskými národy, kde se strach před nimi zvlášť rozšířil.

Argo, přeložila Tereza Sieglová, 266 stran, 398 Kč

Tito Kubo:

Bleach 11: A Star and a Stray Dog

Nové knihy

Dokud jsou členové záchranného týmu spolu, zůstávají neporazitelní, avšak rozděleni čelí nepříteli jen s největšími obtížemi... Jak si se svými soupeři poradí Orihime, Išida a Chad? A co teprve Ičigo a Gandžu, kterým se do cesty postaví Rukiin dávný přítel Rendži Abarai?

Crew, přeložila Anna Křivánková, 212 stran, 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám