Hlavní obsah

Nová alba: Clarinet Factory, Warpaint nebo Broken Bells

Právo, Jaroslav Špulák

Poslední lednový týden je na komerčně zajímavé novinky poněkud skoupý. Alba, která jsme vybrali, jsou však nesporně pozoruhodná, ať už jde o výroční dvojkolekci skupiny Clarinet Factory, osmé album skvělých Mogwai, druhé experimentálních Wairpant nebo novou kolekci spacerockových Broken Bells.

Článek

Clarinet Factory: Worx & Reworx

Foto: Supraphon

Nová alba

Výpravný opus je šestou položkou v diskografii české skupiny Clarinet Factory. Na prvním disku nabízí její pomyslné best of a několik dosud nevydaných bonusů, druhý disk patří remixům skladeb z prvního disku, a to od veličin světové i domácí elektronické a experimentální hudební scény.

Warpaint: Warpaint

Foto: Rough Trade

Nová alba

Indierocková až psychedelická dívčí kapela z Los Angeles přichází se svým druhým studiovým albem. Kráčí na něm více do sfér popu, přičemž výsledkem její studiové práce je jakýsi dream pop. Je to nahrávka pro náročné posluchače.

Broken Bells: After The Disco

Foto: Columbia

Nová alba

Broken Bells tvoří zpěvák a kytarista James Mercer a producent a multiinstrumentalista Brian Burton. After The Disco je jejich druhé studiové album, na kterém se kloní k retro zvuku a dotýkají se stylové oblasti space rocku. Některé písničky mají až překvapivě silný melodický potenciál.

Mogwai: Rave Tapes

Foto: Rock Action

Nová alba

Mogwai jsou mimořádně zajímaví alternativní hudebníci ze skotského Glasgow, kteří na svém v pořadí osmém studiovém albu prohlubují své postrockové hledání z minulých let. Jejich hudba je nervní i zklidňující, jejich poselství progresivní a vášnivé.

Pavol Hammel: Live

Foto: Smart Communication

Nová alba

Krátce po pětašedesátých narozeninách vydává slovenský zpěvák Pavol Hammel dvojalbum Live. Vzniklo během koncertu 4. prosince 2012 ve velkém sále Slovenského rozhlasu v Bratislavě. Zařadil na ně to nejlepší ze své padesátileté kariéry a podal to s neopakovatelným projevem a vášní. Jeho poetické, křehké i hravé písně s texty Borise Filana a Kamila Peteraje patří k tomu zajímavému, co historie československé populární hudby přinesla.

R Kelly: Black Panties

Foto: RCA

Nová alba

Americký zpěvák, hip-hoper, skladatel, producent a hudebník R Kelly je nesmírně pilný a hlásí se svým již dvanáctým studiovým albem. Na něm se zaměřil především na milované oblasti r’n’b a hip-hopu. Ve výsledku je to nicméně průměrná stylová deska.

Iced Earth: Plagues of Babylon

Foto: Century Media

Nová alba

Bezmála třicet let existující americká metalová formace Iced Earth vydává jedenáctou studiovou desku Plagues Of Babylon. Jak prozradil skladatel a kytarista Jon Schaffer, kolekce z poloviny navazuje na předchozí díla ze série Something Wicked, zatímco druhou část alba tvoří samostatné písně. Je to téměř klasický metal, ostře a dobře zahraný.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám