Hlavní obsah

Stone už nechce točit Martina Luthera Kinga

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký příběh z americké historie chtěl natočit kritik establishmentu a provokatér Oliver Stone. Nakonec ale film o Martinu Lutheru Kingovi vzdal, protože mu prý nedovolili objektivní pohled.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Oliver Stone

Článek

Společnosti DreamWorks a Warner Bros. jednaly loni s Oliverem Stonem o natočení příběhu nejslavnějšího černošského aktivisty v éře boje za lidská práva v šedesátých letech. Hlavní roli mohl hrát Jamie Foxx. Scénář napsal Kario Salem se Stevenem Spielbergem, Suzanne De Passe a dalšími.

Stone na Twitteru napsal, že se chtěl zabývat všemi stránkami Martina Luthera Kinga včetně cizoložství a hádek uvnitř hnutí, jenže to mu nebylo dovoleno.

„Řekli mi, že by to nedovolili správci dědictví a černošská komunita. Chtějí zaškrtit toho muže i pravdu. Přál bych si, abyste mohli vidět film, který bych natočil. Obávám se, že jestli to někdy natočí oni, bude to jen další vzpomínka na washingtonský pochod.”

Režisér, scenárista a producent Oliver Stone, který zanechal v dějinách stopu v podobě filmů jako Četa, Narozen 4. července nebo Wall Street a The Doors patří k nejkontroverznějším tvůrcům a potvrdil to i v Karlových Varech v roce 2013. Na filmovém festivalu tehdy část lidí šokoval tím, jak vehementně zkritizoval téměř vše, co kdy USA udělaly, a zastával se Ruska a komunistické Číny. O NATO řekl, že by se mělo rozpustit.

Reklama

Výběr článků

Načítám